Головна » Новини » ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії

ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії

ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії 2022/2023 навчального року був проведений  19 лютого  2023 року у дистанційному форматі. Олімпіада з хімії –  це пошук, підтримка, розвиток творчого потенціалу обдарованої молоді, активізація запровадження комп’ютерних технологій, сприяння  залученню обдарованої молоді до інтелектуальних змагань. Олімпіада –  це простір для розширення і поглиблення знань, пізнання нового, розвиток хімічної компетентності, розкриття інтелектуального потенціалу; платформа, де плекають та зрощують таланти.

Предметно-методичною комісією було запропоновано у кожній паралелі по п’ять завдань, які містять: експериментальні та розрахункові задачі. Завдання розподілені за вивченим матеріалом та рівнями складності.

Цього року перевірити свої знання, експериментальні вміння, практичні навички з хімії, відповідно до квоти, могли 200 здобувачів освіти. Виявили бажання позмагатися   137, а саме: 41 учень 8-х класів, 38 учнів 9-х класів, 29 учнів 10-х класів та 29 учнів 11 класів.

Активну участь в організації та проведенні заходу взяли: Василь НУДНИЙ, заступник директора з навчально-організаційної діяльності; Людмила ХЛАНЬ, завідувач НМЛ природничо-математичних та інформатично-технологічних дисциплін; Тятяна ЦІПЕРКО, медодист НМЛ; Ольга ЛИТВИНЕНКО, завідувач навчально-методичного центру дистанційного навчання; співробітники – Іван ЗАДОРОЖКО, Артур ЧАСТАКОВ.

Усі члени журі – висококваліфіковані фахівці  на чолі з головою, Валентиною ПЛЮЩ, доцентом кафедри природничих наук і методик їхнього навчання Ценральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка, доктора педагогічних наук, професора, перевіривши та проаналізувавши роботи учасників олімпіади, визначили найвищий рівень досягнень учнів з хімії закладів освіти області: Гайворонської, Долинської, Знам’янської, Новоукраїнської міських громад.

Висловлюємо вдячність вчителям хімії, що надихаєте й мотивуєте своїх учнів ставати кращими, розвиватися інтелектуально в такий складний час. Разом ми зможемо все!