Головна » Новини » Книгу “Українська отаманщина” презентували у Кіровограді

Книгу “Українська отаманщина” презентували у Кіровограді

otam-7У Кіровограді презентували книгу місцевого історика, старшого викладача кафедри теорії  і методики середньої освіти комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» Юрія Станіславовича Митрофаненка “Українська отаманщина”.

Представив книгу в приміщенні бібліотеки ім. Д. І. Чижевського сам автор. Завітали на презентацію представники інтелігенції, філологи, відомі у місті люди.

У книзі висвітлюється явище отаманщини, що було складовою процесів Української революції періоду Директорії доби третьої російсько-української війни 1818 – 1919 .

Книгу написано на основі великої кількості архівних документів. В ній подано цілісне бачення цього революційного феномену на території України та розкриває характер відносин лідерів УНР з військовими ватажками – отаманами. В анотації до книги автор зазначає, що це дослідження сприяє розумінню того, чому отаманщина та повстанство – це явища подібні за формою, але відмінні за змістом.

Фото Валерій Лебідь

За матеріалами інформаційного порталу gre4ka.info