Головна » Новини » Зустріч заступника голови обласної державної адміністрації Коваленка С.П. з керівниками навчальних закладів області

Зустріч заступника голови обласної державної адміністрації Коваленка С.П. з керівниками навчальних закладів області

  19 березня 2015 року на запити слухачів курсів підвищення кваліфікації (директорів шкіл, заступників директорів з навчально-виховної  та науково-методичної роботи), які викладають українську мову та літературу, світову літературу та російську мову,  відбулась зустріч  з заступником голови обласної державної адміністрації Коваленком Сергієм Петровичем. 

 Сергій Петрович, окреслюючи перспективи розвитку освіти Кіровоградської області, зазначив, що школа ХХ століття для ХХІ століття неприйнятна. Сучасний глобалізований світ вимагає від суспільства особистостей, здатних жити і працювати в новому модернізованому світі, ставити перед собою складні завдання і досягати поставленої мети.

Головною проблемою нинішньої школи, що має негативний вплив на розвиток дитини, Коваленко С.П. назвав оцінки, а найбільшим ворогом – фронтальний метод викладання предметів. Навчання у школі має розвивати інтелектуальну діяльність учня, підтримувати бажання вчитись упродовж усього життя, тому саме навчальний заклад має знаходити нові підходи і стимули аби викликати довіру дитини до вчителя, школи та втримати прагнення до здобуття знань.
При визначенні ролі державного регулювання в суспільстві Сергій Петрович наголосив, що державне управління спрямоване на провадження в життя стратегії та політики і є основним способом реалізації суб`єктно-об`єктних відносин лише на рівні державних стандартів. А тому кожен особисто має нести відповідальність за свою діяльність, керівник – забезпечувати повноцінне функціонування і розвиток організації.
У своєму виступі Коваленко С.П. висвітлив основні напрямки розвитку європейської освіти, зокрема, німецької школи, яка у своїй практичній діяльності має багато переваг, демократичних засад існування і позбавлена бюрократичної паперотворчості.
У відкритому діалозі з заступником обласної державної адміністрації керівники поділились проблемами навчальних закладів та отримали вичерпні відповіді на запитання щодо фінансування галузі освіти в області, розв’язання кадрових питань, перспектив існування сільської школи, створення регіональних освітніх центрів тощо.
Обласний центр освітнього менеджменту та координації діяльності методичних служб, слухачі курсів підвищення кваліфікації керівників навчальних закладів області (директори шкіл, заступники директорів з навчально-виховної та науково-методичної роботи) висловлюють щиру вдячність Коваленку Сергію Петровичу, заступнику голови обласної державної адміністрації за можливість спілкування, цікавий і змістовний діалог, що сприятиме якісній підготовці кваліфікованих управлінських кадрів.

Матеріали підготувала методист ОНМЦ освітнього менеджменту та координації діяльності методичних служб В. Трубіна

 


Коментарів немає