Головна » Новини » Золота та дві срібні нагороди на 29-й Міжнародній Олімпіаді з Інформатики серед школярів IOI-2017 (International Olympiad in Informatics)

Золота та дві срібні нагороди на 29-й Міжнародній Олімпіаді з Інформатики серед школярів IOI-2017 (International Olympiad in Informatics)

З 28 липня по 4 серпня в Тегерані (Іран) пройшла 29-й Міжнародна Олімпіада з Інформатики серед школярів IOI-2017 (International Olympiad in Informatics) – щорічне міжнародне змагання з інформатики як шкільного предмета, які проводяться з 1989 року. Українська команда була представлена чотирма учасниками.

Випускник навчально-виховного комплексу «Голованівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Т.Г. Шевченка – гімназія» Голованівської районної ради Кіровоградської області Ципко Антон виборов золоту нагороду. За два дні змагання Антон набрав 414 балів із 600 можливих, посівши восьму сходинку у загальному персональному заліку. Цікаво, що востаннє золоту медаль Україні також приніс представник Кіровоградщини, випускник ліцею інформаційних технологій Олександрійської міської ради Кіровоградської області Сергій Нагін в 2012 році.

Своїм успіхом Антон зобов’язаний своїй наполегливості, працездатності, вмінню концентруватися та йти до мети, а також підтримці батьків й ефективній співпраці з одним з найкращих тренерів України з олімпіадного програмування Заслуженим тренером України Мельником Валентином Івановичем.

Також достойно представили Україну випускник Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської обласної ради Станіслав Томаш та учень 11 класу Харківського навчально-виховного комплексу № 45 «Академічна гімназія» Харківської міської ради Ілля Коваль виборовши «срібло»; учень 10 класу Полтавської обласної спеціалізованої школи-інтернату ІІ-ІІІ ступенів із поглибленим вивченням окремих предметів і курсів при Кременчуцькому педагогічному коледжі імені А.С. Макаренка Назарій Деньга нагороджений дипломом учасника.

Загалом в Олімпіаді прийняли участь 304 учасника з 84-х країн світу. За всю історію участі в олімпіадах з інформатики українці здобули 8 золотих, 24 срібні та 44 бронзові нагороди. Наступного року у японському місті Цукуба пройде 30-та ювілейна Олімпіада.

Вітаємо переможців!

Результати 2017-го року: stats.ioinformatics.org/results/2017

Сторінка збірної України: stats.ioinformatics.org/results/UKR

Спільнота програмістів DOU https://dou.ua/forums/topic/21383

Сюжет телеканалу «Україна» в новинному випуску «Сегодня» https://youtu.be/QpspB0G9k_U?t=17m22s

Репортаж про збірну України