Головна » Новини » Заступник Міністра освіти і науки України на Кіровоградщині 

Заступник Міністра освіти і науки України на Кіровоградщині 

23 серпня 2022 року напередодні нового 2022/23 навчального року заступник Міністра освіти і науки України Віра РОГОВА відвідала комунальний заклад «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського». У рамках відвідин заступник Міністра ознайомилася з напрямами діяльності та матеріально-технічною базою інституту.

У межах візиту під час інтенсиву «Формула НУШ та її реалізація в освітньому процесі в 2022/2023 навчальному році» Віра РОГОВА поспілкувалася з керівниками ЗЗСО Компаніївської селищної ради Кіровоградської області та їх заступниками з теми «Оновлення змісту управлінської діяльності в умовах Нової української школи» (керівники локації: Лариса ГОЛОДЮК, заступник  директора  з науково-методичної діяльності, доктор педагогічних наук; Наталія ТАРАПАКА, завідувач кафедри дошкільної та початкової освіти, кандидат педагогічних наук; Олена ПОЛОВЕНКО, завідувач  обласного навчально-методичного центру освітнього менеджменту та координації методичних формувань; Світлана ТАЦІЄНКО, директор Компаніївського ЦПРПП).

Віра Борисівна відвідала музейну кімнату з історії освіти Кіровоградщини, у якій працювала локація «Незламне прагнення до волі». Сергій ПЛЯКА, завідувач науково-методичної лабораторії виховної роботи і формування культури здоров’я, презентував з авторським колективом інтерактивний формат збірника та інтернет-ресурс на допомогу педагогам  для проведення Першого уроку у 2022/2023 н.р. та Дня знань: https://sites.google.com/view/urok2022/.

Під час проведення локації  «Методичні ініціативи: інновації в роботі з педагогом» Лариса ГОЛОДЮК презентувала гостям алгоритм здійснення інформаційно-методичного супроводу педагогів, вебресурси, підготовлені адміністрацією, кафедрами, центрами, науково-методичними лабораторіями інституту; інноваційні напрями роботи, що запроваджуються працівниками інституту з педагогами Кіровоградщини.

На підтримку реформи  Нової української школи працівниками КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» розроблено низку важливих документів, рекомендацій; проведено підвищення кваліфікації керівників та педагогів з метою реалізації НУШ в 5 класах закладів загальної середньої освіти.

Адміністрація інституту, представники департаменту освіти і науки Кіровоградської  ОВА, делегація МОН України обговорили важливу роль       КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» з питань підготовки науково-методичного супроводу закладів освіти до нового навчального року, організацію безпечних умов для здобувачів освіти та всіх працівників закладів освіти; окреслили питання організації освітнього процесу в очному, змішаному, дистанційному режимі.

Разом до перемоги!