Головна » Новини » Засідання творчої групи «Проблеми унормування української мови»

Засідання творчої групи «Проблеми унормування української мови»

20 березня 2017 року відбулося засідання обласної творчої групи «Проблеми унормування української мови» (науковий керівник – Вікторіна О.М., старший викладач кафедри теорії і методики середньої освіти, кандидат філологічних наук). Як показують результати попередніх досліджень, потребують корегування і фонетичний, і лексичний, і граматичний, і стилістичний рівні сучасних мовців. Щоб якомога глибше дослідити і, відповідно, підкорегувати певну прогалину в мовленні, ми вирішили сфокусувати зусилля на одному з  найболючіших питань у сучасній україністиці – акцентуації. Правильне наголошування слів – одна з ознак культури мовлення особи. Норми наголошення в українській літературній мові є нелегкими для засвоєння. На  засіданні розглядали такі питання: загальні відомості про наголос, проблемні випадки наголошування, основні принципи наголошування самостійних частин мови. Сподобалася членам творчої групи і практична частина – вправи з української мови в сервісі learningapps.

Цікавою й корисною для членів творчої групи був і виступ «Створення, охорона та використання об’єктів інтелектуальної власності» кандидата педагогічних наук, старшого викладача кафедри теорії і методики середньої освіти комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» Федірко Ж.В. Члени творчої групи обмінювалися досвідом, планували майбутні роботи. Наступне засідання творчої групи відбудеться восени 2017 року.

Інформацію підготувала  Вікторіна Олена Миколаївна, старший викладач кафедри теорії і методики середньої освіти, кандидат філологічних наук