Головна » Новини » Виїзне засідання обласної творчої групи вчителів української мови і літератури

Виїзне засідання обласної творчої групи вчителів української мови і літератури

Однією з найважливіших потреб сучасної школи є формування у дітей здатності стати успішними учнями. І це може зробити лише успішний учитель. А й справді, якщо ми будемо вчити покоління Z так, як учили нас, то ми вкрадемо їхнє майбутнє. Саме в цьому ще раз переконалися учасники  виїзного засідання обласної творчої групи вчителів української мови і літератури, проведеного на базі Миколаївської гімназії №2 та Миколаївського економічного ліцею №2 Миколаївської міської ради.

11 травня 2017 року методисти лабораторії гуманітарно-естетичних дисциплін Мінич Г.В., Маранська І.А (завідувач Ревнивцева О.В.) провели виїзне засідання обласної творчої групи. У ході засідання члени творчої групи  відвідали майстер-клас з теми «Модель   навчання   української   мови  на  основі поєднання елементів трьох технологій: генерації знань, сконцентрованості навчання, природовідповідності навчання» Купцової Валентини Володимирівни, учителя української мови і літератури Миколаївської гімназії №2, заслуженого вчителя України. Валентина Володимирівна поділилася багаторічним досвідом роботи над структуруванням навчального матеріалу, який зібраний у «Посібник гімназиста з української мови» з опорою на індивідуальний образ та краєзнавчий матеріал з урахуванням доступності, наростання складності, відповідності віковим особливостям, та презентувала власну модель національно-патріотичного виховання школярів.

Новицька Ганна Володимирівна, учитель української мови і літератури Миколаївського ліцею №2, лауреат конкурсу «Учитель року – 2015», поділилася досвідом використання інтерактивних сервісів на уроках української мови і літератури, цікавими нетрадиційними домашніми завданнями, елементами впровадження медіаграмотності в роботі вчителя української мови і літератури. Під час  майстер-класу «Бароко по-нашому» Ганна Володимирівна поділилася секретами мотивації навчальної діяльності учнів, що сприяло  підвищенню рівня професійної компетентності та особистісному розвитку вчителів.

Члени творчої групи познайомилися з історією  літературної Миколаївщини та відвідали Миколаївський обласний краєзнавчий музей.

Інформацію підготували методисти НМЛ гуманітарно-естетичних дисциплін Мінич Г.В., Маранська І.А.