Головна » Новини » Обласний семінар менеджерів освіти VIII заняття

Обласний семінар менеджерів освіти VIII заняття

    Протягом 11-12 листопада 2010 року проходив постійно діючий обласний семінар менеджерів освіти (начальників відділів, управлінь освіти райдержадміністрацій, міських рад) з проблеми «Теорія і практика управлінської діяльності відділу освіти».

 

Увагу слухачів семінару було акцентовано на розгляді питань сучасної освітньої політики і проблем управління в освіті, формування і розвитку професійної компетентності:
• «Пріоритетні напрямки діяльності відділів (управлінь) освіти щодо розвитку системи дошкільної освіти».
Лещенко Е.., начальник управління освіти і науки облдержадміністрації;
• «Зовнішнє незалежне оцінювання знань випускників загальноосвітніх навчальних закладів області в 2010 році: підсумки, проблеми, шляхи їх вирішення».
Корж Л.Ф., завідувач центру сучасних технологій оцінювання якості освіти;
• «Організація роботи з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності в закладах освіти області».
Бурлака Л.Г., методист НМК основ здоров’я та безпеки життєдіяльності;
• «Про співпрацю відділів (управлінь) освіти та методичних кабінетів (центрів) в контексті запровадження чинного Положення про районний (міський) методичний кабінет (центр), затверджений наказом МОН від 08.12.2008 р. № 1119.
Половенко О.В., завідувач центру координації діяльності методичних кабінетів, центрів та методичної роботи з педагогічними кадрами;
• «Стан і перспективи розвитку психологічної служби в області».
Чебоненко В.Ф., завідувач центру практичної психології і соціальної роботи;

• «Особливості впровадження програми «Я у світі» та Державного стандарту початкової освіти»
Кашуба Л.В., старший викладач кафедри дошкільної та початкової освіти, кандидат педагогічних наук.

В межах семінару за участю завідувача НМК інформатики Чалої М.С. та старшого викладача кафедри Буртового С.В. здійснено презентацію сайта КОІППО імені Василя Сухомлинського та розкрито низку питань з використання інтернет-ресурсів у педагогічній та управлінській діяльності, зокрема, адресації в Інтернеті, роботи з пошуковими системами, ознайомлення зі змістом освітніх інтернет-ресурсів.
З метою визначення та задоволення професійних запитів районних, міських керівних працівників освіти проведено діагностування учасників семінару та організовано надання індивідуальних консультацій.

 

 


Коментарів немає