Головна » Новини » VII Міжнародний форум «Інноватика в сучасній освіті»

VII Міжнародний форум «Інноватика в сучасній освіті»

20 жовтня 2015 року у Київському Палаці дітей та юнацтва відбулось урочисте відкриття сьомого Міжнародного форуму «Інноватика в сучасній освіті», який триватиме до 22 жовтня. Проект організовано за підтримки Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України, компанії «Виставковий Світ». У форумі беруть участь 578 національних вищих, професійно-технічних, загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів, закладів післядипломної освіти, наукових установ, підприємств, що презентують технічне обладнання та освітні програми з 24 регіонів України, а також навчальні заклади та освітні агенцїї Канади, США, Сполученого Королівства Великої Британії, Республіки Польща, Ізраїлю, Французької Республіки та інших країн.

Комунальний заклад Львівської обласної ради Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти та Осередок розвитку освіти у Варшаві виступили з ініціативою представити польсько-український проект «Шкільна академія підприємництва З». Проект спрямований на підтримку суспільно-економічного сталого розвитку країни через виконання заходів, що мають на меті підвищення рівня освіти і професійної кваліфікації через запровадження елементів підприємницької освіти в школі не тільки на уроках економіки чи основ підприємницьких знань, а й інших шкільних предметів, та реалізується в рамках Програми польської закордонної допомоги Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Комунальний заклад «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» є активним учасником проекту з 2013 року.

В рамках форуму 20 жовтня було проведено засідання круглого столу на тему «Польсько-український проект «Шкільна академія підприємництва». Під час заходу обговорювалися наступні питання:

– Підприємливість та ініціативність серед інших ключових компетентностей;

– Плекання підприємливості як інструмент реформування України;

– Як творити підприємницьке тло уроку;

– Функціонування шкільних клубів підприємництва;

– Формування підприємницьких рис на уроках.

У роботі круглого столу взяли участь: Лілія Гриневич, народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти; Наталія Бєскова, заступник директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти, начальник відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин Міністерства освіти і науки України; Ева Бобінська, викладач-консультант відділу розвитку суспільних і громадянських компетентностей Осередку розвитку освіти, керівник проекту; Роман Шиян, директор КЗ ЛОР ЛОІППО, координатор проекту з української сторони та ряд представників з окремих регіонів. Кіровоградську область представляла Анжела Гельбак, координатор проекту в Кіровоградській області, доцент кафедри педагогіки, психології і корекційної освіти КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського». Учасники окреслили перспективи та шляхи подальшого впровадження ідей проекту в загальноосвітньому просторі.

Інформацію підготувала А. Гельбак – доцент кафедри педагогіки, психології і корекційної освіти КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського».


Коментарів немає