Головна » Новини » Відбулася презентація книги «Заборонити рашизм»

Відбулася презентація книги «Заборонити рашизм»

28 лютого 2023 р. Митрофаненко Юрій Станіславович – старший викладач кафедри ТІМСО, як член авторського колективу книги «Заборонити рашизм», взяв участь у презентації видання. Захід відбувся в Київському університеті імені Бориса Грінченка. Ю.С. Митрофаненко був одним із спікерів на презентації книги. Тема виступу: «Українське питання в ідеології «русского мира» в умовах Першої світової війни».

Учасниками заходу були  автори видання, серед яких:

  • Володимир Огризко – міністр закордонних справ України (2007 – 2009). Нині він активно розробляє питання наукового та юридичного обґрунтування дефініції «рашизм» з метою офіційної заборони рашизму, як ідеології, та покарання його прихильників. В. Огризко – автор розділу книги на цю тему. Він повідомив про можливість перекладу видання англійською мовою.
  • Павло Полянський – заступник міністра освіти (2008 – 2010; 2014 – 2015 рр.), автор підручника з всесвітньої історії, учасник Революції Гідности. Павло Полянський є автором одного із розділів книги, присвяченого ідеології рашизму.

Також на презентації була присутня Лілія Гриневич – міністерка освіти і науки України (2014 – 2019 рр.), ініціаторка запровадження реформи «Нова українська школа».

Першими про книгу почули вчителі історії під час програм підвищення кваліфікації в КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського»! Презентація книжки «Заборонити рашизм» планується і в Кропивницькому, в Інституті.