Головна » Новини » Увага! Конкурс спрямований на підвищення рівня цифрової та медійної грамотності учнів і вчителів

Увага! Конкурс спрямований на підвищення рівня цифрової та медійної грамотності учнів і вчителів

Міністерство освіти і науки України спільно з Міністерством інформаційної політики України за підтримки Агентства з міжнародного розвитку США (USAID) та ГО “Change  Communication” запрошують взяти участь у конкурсі, який спрямований на підвищення рівня цифрової та медійної грамотності серед учнів і вчителів по всій Україні.

Школи-переможці будуть укомплектовані сучасним цифровим обладнанням для розвитку шкільних медіа, що включає монтажний комп’ютер, цифровий фотоапарат з об’єктивом, веб-камеру для трансляцій, набір постійного студійного світла, цифровий диктофон, штатив, студію тканинного фону, Wi-Fi роутер та відповідне програмне забезпечення.
Участь у конкурсі можуть взяти заклади загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та позашкільної освіти.
Конкурс триватиме з 5 вересня по 11 жовтня 2019 року.
Для участі необхідно зареєструватися на сайті проєкту, заповнити реєстраційну форму, виконати конкурсну відеороботу та надати два приклади попередніх учнівських робіт на будь-яку з тем, а також коротко описати свою шкільну редакцію у формі мотиваційного резюме.
Більше про сам захід, умови та процес подання заявок можна знайти на його веб-сторінці: https://sites.google.com/view/youth-media-lab.
Стосовно усіх питань можна звертатися до організаторів на електронну пошту: youthmedialab2019@gmail.com.
За результатами конкурсу, які будуть оголошені 31 жовтня 2019 року20 закладів освіти безкоштовно отримають сучасні медіа студії, де учні зможуть створювати сучасний та якісний відео- та фотоконтент.
Також протягом  навчального року вчителі і шкільні редакції відібраних закладів освіти упродовж 2019-2020 років пройдуть інтенсивне навчання з розробки якісного відео- та фотоконтенту, основ цифрової медіаграмотності, стандартів медіа та отримають консультаційну підтримку у процесі створення шкільних медіа.
 
Інформацію підготувала
Федірко Жанна Володимирівна
старший викладач кафедри ТіМСО,
кандидат педагогічних наук