Головна » Новини » Урочисте відкриття ХХХVІI Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології

Урочисте відкриття ХХХVІI Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології

DSC_7292Традиційно у ці березневі дні наш край стає господарем Всеукраїнських учнівських олімпіад. Не став виключенням і 2016 рік. 27 березня 2016 року на базі державного навчального закладу «Кіровоградський професійний ліцей імені Героя Радянського Союзу О.С. Єгорова» Кіровоградської області відбулось урочисте відкриття IV етапу ХХХVІI Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології.

До міста Кіровограда завітали представники з Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей та міста Києва.

У центрі України зібралася талановита, допитлива, обдарована молодь, яка робить перші серйозні кроки у біологічній науці, проявила високий рівень знань, талант, готовність і сумлінність творити гідне майбутнє нашої Батьківщини.

????????????????????????????????????

З вітальним словом до учасників заходу звернувся начальник управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації Володимир Петрович Таборанський.

Таборанський В.П. акцентував увагу, що кожен учасник олімпіади – це неповторна і виразна особистість, яка може успішно розкрити та реалізувати свій творчий потенціал. І сьогодні в цьому залі є майбутні науковці, від успіхів і перемог яких залежить розв’язання багатьох проблем сучасності у галузях екології довкілля, мікробіології, генної інженерії, збереження рослинного та тваринного світу. Ви – майбутнє української науки, незалежної України! Тож участь у олімпіаді – це ваш маленький крок у світ великої науки.

DSC_7286

За дорученням оргкомітету Володимир Петрович Таборанський оголосив ХХХVІI Всеукраїнську олімпіаду з біології відкритою.

DSC_7334

Голова журі ХХХVІI Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології, заступник директора Навчально-наукового центру «Інститут біології» Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доцент, кандидат біологічних наук, Наталія В’ячеславівна Скрипник, наголосила, що інтелектуальні змагання на освітньому просторі України покликані заохотити учнівську молодь до вивчення наук, участі у наукових дослідженнях, експериментах, щоб в майбутньому прославити нашу Батьківщину – Україну. Щоб налаштувати учасників олімпіади на ефективну роботу, окреслила основні завдання, та побажала їм завзяття, наполегливості, успіхів і перемоги!

За традицією Всеукраїнських олімпіад з біології Наталія В’ячеславівна та всі члени журі проголосили клятву журі.

????????????????????????????????????

DSC_7351

Концертну програму підготували художні колективи комунального позашкільного навчального закладу «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості»:

Народний хореографічний колектив України ансамбль «Росинка», художній керівник – Заслужений працівник культури України Галина Чайковська.

Художній колектив України студія сучасної естрадної дитячої пісні «Вікторія», художній керівник – Відмінник освіти України Вікторія Гаваза.

Студія художнього слова «Юність», художній керівник – Відмінник освіти України Валентина Політаєва.

Народний художній колектив України студія вокального мистецтва «Антарес», художній керівник – Олена Дороганич.

ХХХVІI Всеукраїнську учнівську олімпіаду з біології відкрито!

Попереду – дні напруженої, але цікавої роботи, складних конкурсних змагань, оригінальних біологічних доведень, а найголовніше – дні плідного спілкування, інтелектуального та культурного збагачення.

Тож, щиро бажаємо усім учасникам олімпіади прагнення до перемоги, оптимізму, віри у власні здібності та незабутніх вражень від Кіровоградщини.