Головна » Новини » Урочисте відкриття ХХ Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії

Урочисте відкриття ХХ Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії

  Традиційно у ці березневі дні наш край стає господарем Всеукраїнських учнівських олімпіад. Не став виключенням і 2015 рік. 22 березня 2015 року на базі Кіровоградського обласного навчально-виховного комплексу (гімназія-інтернат – школа мистецтв)відбулось урочисте відкриття IV етапу ХХ Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії.

На Кіровоградщину завітали представники з Полісся, Слобожанщини, Донбасу, Буковини, Закарпаття, Центральної України, Галичини, Поділля і Прикарпаття.

 

У центрі України, зібрався майбутній інтелектуальний цвіт нації. Обдаровані юнаки та дівчата, які мають успіхи у вивченні історії, проявили високий рівень знань, творчість, талант, готовність і сумлінність творити гідне майбутнє своєї Батьківщини.

З вітальним словом до учасників заходу звернулась заступник директора департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації   Алла Володимирівна Олійник.


За дорученням оргкомітету, Алла Володимирівна Олійник оголосила XX Всеукраїнську учнівську олімпіаду з історії відкритою.

Голова журі ХХ Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії – завідувач кафедри державного вищого навчального закладу «Запорізький національний університет», професор, доктор історичних наук – Федір Григорович Турченко окреслив основні завдання, які стоять перед учасниками олімпіади та побажав їм завзяття, наполегливості, успіхів і перемог!


Раїса Іванівна Євтушенко, заступник голови оргкомітету олімпіади, головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України, акцентувала увагу, що кожен учасник олімпіади це – неповторна і виразна особистість, яка може розкрити та реалізувати свій творчий потенціал.


Яскраві театрально-хореографічні композиції представили художні колективи:

народний художній колектив оркестр духових інструментів «Зміна», художній керівник – Олександр Ніщеменко;

народний художній колектив України хореографічний ансамбль «Росинка», керівник – Заслужений працівник культури України, Відмінник освіти України Галина Чайковська;

студія художнього слова «Юність», керівник – Валентина Політаєва.

зразковий художній колектив – студія вокального мистецтва «Антарес», керівник – Олена Дороганич.

ХХ Всеукраїнську учнівську олімпіаду з історії відкрито!

Попереду – дні напруженої, але цікавої роботи, складних конкурсних змагань, оригінальних історичних доведень, а найголовніше – дні плідного спілкування, інтелектуального та культурного збагачення.

Щиросердечно бажаємо всім учасникам олімпіади волі до перемоги, оптимізму, віри у власні здібності та незабутніх вражень від нашого міста.


Коментарів немає