Головна » Новини » У нас у гостях учасники Всеукраїнського проблемно-цільового навчання «Музеї в соціокультурному просторі»

У нас у гостях учасники Всеукраїнського проблемно-цільового навчання «Музеї в соціокультурному просторі»

09 вересня 2015 року до нашого інституту завітали гості – учасники Всеукраїнського проблемно-цільового навчання «Музеї в соціокультурному просторі», програма якого передбачала ознайомлення з діяльністю музейної кімнати історії освіти Кіровоградщини (http://prostir.museum/ua/post/35651).

Згідно з програмою заходу були організовані виїзні засідання для ознайомлення з різними напрямами діяльності найбільш цікавих музеїв Кіровоградської області та туристичними об’єктами  регіону. Учасники заходу – директори та провідні фахівці художніх музеїв Вінницької, Дніпропетровської, Запорізької, Житомирської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Черкаської та Чернігівської областей.


У музейній кімнаті історії освіти Кіровоградщини для гостей було презентовано досвід роботи з проблеми «Музей як науково-методичний центр з реалізації сучасних освітніх технологій у галузі музейної педагогіки та регіоналістики», а саме: формування сучасної джерельної бази, робота з цільовими категоріями, розробка освітніх програм і навчально-методичної літератури, популяризація музеологічних програм у соціальних мережах, пошук варіантів дистанційного навчання та професійного спілкування педагогів.


Гості ознайомились із сучасними виданнями про наш край, алгоритмом співпраці з усіма структурними складовими сучасного місцевого соціокультурного середовища: бібліотеками, музеями, представниками творчих спілок і громадських організацій, засобами масової інформації, державними установами та організаціями. Особливе зацікавлення присутніх викликали сучасні навчальні посібники й програми з історії та культури краю та інноваційні культурологічні проекти.

Зібрання музейників України має величезне значення для популяризації мистецької спадщини Кіровоградщини та розвитку області як привабливого туристичного об’єкту, сприяння подальшому розвитку музейної справи, а також для налагодження міжрегіональних зв’язків, привернення уваги до проблем збереження і пропаганди історико-культурного надбання краю.


Коментарів немає