Головна » Новини » ТРИДЕННИЙ ОБЛАСНИЙ СЕМІНАР (ЗВІТ) уЧИТЕЛІВ ОСНОВ ЗДОРОВ’Я, ПЕДАГОГІВ – ТРЕНЕРІВ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

ТРИДЕННИЙ ОБЛАСНИЙ СЕМІНАР (ЗВІТ) уЧИТЕЛІВ ОСНОВ ЗДОРОВ’Я, ПЕДАГОГІВ – ТРЕНЕРІВ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

  30 березня – 01 квітня 2015 року відповідно до плану роботи КЗ «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» науково-методичною лабораторією основ здоров’я, безпеки життєдіяльності та охорони праці (завідувач – Желєзнова Т.П., методист – Барсукова С.Л.) на базі КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського»  та загальноосвітніх навчальних закладів Ульяновського району проведено триденний  обласний семінар (звіт) учителів основ здоров’я, педагогів-тренерів загальноосвітніх навчальних закладів, які впроваджують превентивні проекти з проблеми «Реалізація Концепцій, інноваційних підходів до  формування життєвих компетентностей  школярів у  навчально-виховному  процесі під час упровадження превентивних проектів «Шкільна  програма з профілактики вживання тютюну, алкоголю і наркотиків (ХОУП)» та «Захисти себе від ВІЛ».  

У семінарі були задіяні 42 учасника (із 68 запланованих) – учителі основ здоров’я, педагоги-тренери загальноосвітніх навчальних закладів області, які впроваджують превентивні проекти.

За мету було поставлено:

–  узагальнити основні напрямки роботи щодо реалізації Концепцій, інноваційних підходів до формування життєвих компетентностей та здоров’язберігаючих технологій навчання в освітніх закладах області;

–  підвести підсумки виконання «Загальнодержавної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2009-2013 роки»  та заходів проекту «Зміцнення потенціалу Всеукраїнської спілки вчителів і тренерів для поліпшення доступу до якісних послуг з профілактики ВІЛ/СНІДу», який здійснювався за підтримки Європейського Союзу. 

У роботі семінару взяли участь начальник відділу  освіти Ульяновської РДА –  В.Б. Луценко, завідувач РМК В.Д. Чорна, методист РМК Л.К. Верба.

Учасників  семінару гостинно прийняли колективи Мечиславського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І – ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад «Орлятко» (директор Т.М. Губрій) та Грушківського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа  І – ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» (директор Підрушняк Т.М.), які презентували досвід роботи з упровадження європейських стандартів превентивної освіти.

Відповідно до програми обласного семінару, зокрема її практичної частини на базі Грушківського НВК, учасники відвідали урок з основ здоров’я в 4 класі на тему «Позитивні та негативні емоції. Вплив емоцій на настрій людини», який на високому науково-методичному рівні провела вчитель   вищої кваліфікаційної  категорії, «старший вчитель» Н.М. Вишнева.

А також учасники мали нагоду відвідати  урок в 9 класі з превентивного проекту «Захисти себе від ВІЛ» на тему «Протидія тиску і маніпуляціям». Його провела вчитель  вищої  кваліфікаційної  категорії, «старший вчитель» О.Л. Червоній, яка продемонструвала свій досвід використання  інноваційних   технологій.

Креативною та творчою була година спілкування в 7 класі на тему «Потенціал людського мозку. Пам’ять і увага», яку підготували два творчі педагоги  Т.В. Зенченко (вища кваліфікаційна категорія, старший вчитель) та Л.В. Бродова. (вища  кваліфікаційна категорія).

Заступник директора з навчальної роботи С.Г. Лустенко ознайомила з проектом   моделювання та проведення  батьківських зборів на тему «Упровадження профілактичних програм для молоді та підтримання інтеграції ВІЛ-позитивних дітей у навчальних закладах».

Заслуговує на увагу також виховний захід  «Молодь обирає здоров’я», у рамках якого діти у цікавій формі продемонстрували засвоєні ними знання та  навики  протидії захворюванням ВІЛ та СНІД.

Під час підведення підсумків учасники семінару обмінялися думками з приводу розвитку  здоров’язберігаючих технологій навчання, упровадження європейських стандартів превентивної освіти та виконання заходів проекту «Зміцнення потенціалу Всеукраїнської спілки вчителів і тренерів для поліпшення доступу до якісних послуг з профілактики ВІЛ/СНІДу».

Учасники висловили вдячність організаторам, зокрема педагогічному колективу Грушківського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа  І – ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» (директор Т.М. Підрушняк), за високий рівень підготовки, творчий підхід в організації та проведенні заходів, професіоналізм та гостинність.


Коментарів немає