Головна » Новини » Семінар-тренінг сурдопедагогів

Семінар-тренінг сурдопедагогів

5-6 квітня 2017 року в м. Кропивницькому кафедрою педагогіки, психології і корекційної освіти було проведено обласний семінар-тренінг сурдопедагогів. Заняття проводилися на базі КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» та комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання № 3 «Спеціальна загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок» Кіровоградської міської ради.

Проблема семінару-тренінгу: «Науково-методичне забезпечення діяльності сурдопедагога в умовах реформування освіти».

Мета: проаналізувати специфіку та теоретико-методичні аспекти підготовки педагогів до практичної діяльності з дітьми, які мають порушення слуху, окреслити коло фахових компетентностей, необхідних для реалізації завдань сучасної спеціальної освіти.

Завдання: актуалізувати та розширити знання учасників семінару; показати необхідність науково-обґрунтованого впровадження сучасних технологій у практику роботи сурдопедагогів; стимулювати учасників семінару до пошуку, творчості; сприяти обміну досвідом роботи, педагогічними знахідками.

Керівник семінару – В.Войтко, науковий керівник – О.Жосан

У роботі семінару взяли участь 34 особи. Це – вчителі-дефектологи (сурдопедагоги) зі спеціальних навчальних закладів міст Кропивницького та Новомиргорода, корекційні педагоги спеціальної школи-інтернату з м. Знам’янки, вчителі-логопеди з комунального закладу «Центр соціальної реабілітації (денного перебування) дітей-інвалідів Кіровської районної у м. Кіровограді ради» та фахівці територіального відділення Українського товариства глухих.

Семінар-тренінг отримав високу оцінку всіх учасників, які висловили побажання проводити такі заходи щорічно.

Дякуємо за активну участь у підготовці та організаційному забезпеченні семінару-тренінгу директорам спеціальних навчальних закладів: Фундовій В.І., Щербині С.С., Заруцькій Н.В.

Кафедра педагогіки, психології і корекційної освіти

ПРОГРАМА СЕМІНАРУ-ТРЕНІНГУ

ФОТОЗВІТ

ВІДЕОМАТЕРІАЛИ

Інформацію підготувала Чуй Н.В.