Головна » Новини » Репортаж другого дня ХLIV Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії

Репортаж другого дня ХLIV Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії

29 березня 2017 року для учасників олімпіади провели консультації члени організаційного комітету олімпіади та головний спеціаліст Міністерства освіти і науки України  Роман Васильович Гладковський.

З 10.00 до 14.00 учасники олімпіади виконували завдання ІІ практичного туру ХLIV Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії на базі комунального закладу «Навчально-виховний комплекс «Спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів № 26 – дошкільний навчальний заклад – дитячий юнацький центр «Зорецвіт» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області».

З 10.30 до 11.30 керівники команд брали участь у майстер-класі, який провів Леонід Овчаренко, член громадської організації «Вікі-Медіа Україна» з проблеми «Ознайомлення з можливостями використання Вікі проектів у навчанні».

Також для керівників команд була організована екскурсія до музейної кімнати з історії освіти Кіровоградщини на базі комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти  імені Василя Сухомлинського», яку провела  Гайда Лариса Анатоліївна, методист науково-методичної лабораторії виховної роботи і формування культури здоров’я комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського».

Для членів журі олімпіади  проведено екскурсію до ПАТ «Ельворті», провідного підприємства у галузі сільськогосподарського машинобудування в місті Кропивницькому, одного із найстаріших на Кіровоградщині.

За традиціями театрального міста гості були запрошені на перегляд вистави «Сватання на Гончарівці» у Кіровоградському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені М.Л. Кропивницького. Глядачі отримали безліч позитивних вражень від режисерської постановки та гри акторів.

З 15.00 до 18.00 для учасників IV етапу ХLIV Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії проведені захоплюючі оглядові екскурсії за різними тематичними маршрутами, які включали відвідування історичних місць центральної частини міста Кропивницького, яке зберегло затишок і красу, створену ще в XIX столітті, і примножене творіннями сучасників. Гості дізналися про історію міста відвідавши обласний краєзнавчий музей. Екскурсії здійснювалися у супроводі кваліфікованих екскурсоводів.

Для учасників олімпіади організовано вечір відпочинку в розважальному закладі «Провокатор».