Головна » Новини » «Про заходи безпеки на можливі ризики виникнення надзвичайних ситуацій (подій), терористичних актів, диверсій, мінування»

«Про заходи безпеки на можливі ризики виникнення надзвичайних ситуацій (подій), терористичних актів, диверсій, мінування»

  З метою набуття практики щодо організації реагування, координації дій об’єктових формувань в умовах ліквідації надзвичайних ситуацій, для уточнення угрупування сил і засобів цивільного захисту та відповідно до наказу директора комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» від 04. 03. 2015 року № 14    відбулося комплексне об’єктове навчання з працівниками на тему  «Про заходи безпеки на можливі ризики виникнення надзвичайних ситуацій (подій), терористичних актів, диверсій, мінування».  

Методичний супровід у рамках навчання здійснювали: Желєзнова Тетяна Петрівна, завідувач науково-методичної лабораторії основ здоров’я, безпеки життєдіяльності та охорони праці вищезазначеного закладу,  та Муконін Юрій Васильович, викладач навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області.

У ході навчання опрацьовано низку нормативних документів, що стосуються цивільного захисту населення;  проведено заняття з персоналом щодо  правил застосування засобів індивідуального захисту, використання захисних споруд цивільного захисту; доведено інформацію щодо дій населення у надзвичайних ситуаціях, які пов’язані з терористичними проявами та бойовими діями.   Під час заняття, згідно із задумом, відпрацьовані дії по оповіщенню, заходи при загрозі терористичного акту, а також заходи з евакуації персоналу та майна при пожежі і при загрозі бойових дій.

Присутні мали змогу переглянути відеофільм «Варто знати кожному» та отримали пам’ятки  «Що треба знати в непростий час».

Адміністрацією закладу перевірено системи оповіщення та пожежогасіння; підготовлено підвальне приміщення для укриття персоналу. 

У результаті плідної співпраці керівництва комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського»  та працівників навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області комплексне об’єктове навчання відбулося на високому організаційному та навчально-методичному рівні.


Коментарів немає