Головна » Новини » Про призначення стипендій Президента України двом переможцям мовно-літературного конкурсу із Кіровоградщини

Про призначення стипендій Президента України двом переможцям мовно-літературного конкурсу із Кіровоградщини

У 2021 році стипендії Президента України призначено двом переможцям ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка із Кіровоградщини.

.

Ангеліна Бугайова – учениця 6 класу Новопразького навчально-виховного комплексу Новопразької селищної ради Олександрійського району надзвичайно талановита дитина. Уперше брала участь у всеукраїнському етапі  Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та посіла 1 місце. Це допитлива, наполеглива та ініціативна учениця. Вона є призеркою науково-дослідницьких проєктів: «Мікротопоніми селища Нова Прага. Гідроніми» (обласний конкурс «Інсайти сьогодення від юних дослідників Кіровоградщини», секція «Українська мова», ІІ місце), «Легенди рідного краю» (номінація «Найвагоміше дослідження рідного краю», секція «Фольклористика», І місце).

Ангеліна – чутлива дитина, що здатна відкривати нове у звичайному. Вона захоплюється музикою та малюванням. Є призером обласного етапу Всеукраїнських змагань «Спортивна зима» (ІІ місце).

Катерина Місько – студентка ІІІ курсу  Кропивницького музичного фахового коледжу (спеціалізація «Оркестрові струнні інструменти»), талановита скрипалька.

Ще навчаючись у гімназії імені Тараса Шевченка, неодноразово брала участь у літературних учнівських конкурсах, зокрема  на всеукраїнському етапі Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості під гаслом «Об’єднаймося, брати мої» відзначена її робота «Шевченко+рок-культура=сучасна молодь» (І місце).

У 2021 році Катерина стала переможцем конкурсу на отримання обласної стипендії в номінації «За творчі досягнення» (рішення обласної комісії з питань призначення обласної стипендії студентам закладів вищої, фахової передвищої освіти та учням закладів професійної (професійно-технічної) освіти).

Також молода скрипалька у травні 2021 року успішно пройшла конкурсний відбір до складу YsOU / Молодіжного симфонічного оркестру України та стала артисткою основного складу групи перших скрипок. Тепер у складі колективу Катерина Місько представляє Україну на концертах державного рівня та за кордоном.