Головна » Новини » ПРО ПЕРЕБІГ СЕМІНАРУ-ПРАКТИКУМУ «УРОКИ З ПІДПРИЄМНИЦЬКИМ ТЛОМ»

ПРО ПЕРЕБІГ СЕМІНАРУ-ПРАКТИКУМУ «УРОКИ З ПІДПРИЄМНИЦЬКИМ ТЛОМ»

10 грудня на базі КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» в рамках українсько-польського проекту «Уроки з підприємницьким тлом» відбувся семінар-практикум для вчителів неекономічних предметів з обміну досвідом із впровадження до шкільної практики діяльності, пов’язаної з розвитком професійної активізації і підприємництва. Проект реалізується Осередком розвитку освіти у Варшаві, в рамках Програми польської закордонної допомоги Міністерства закордонних справ РП. Головним партнером є Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. 

Проект є продовженням дворічного українсько-польського проекту «Шкільна академія підприємництва», який поширювався на 24 області України і внаслідок якого було створено понад 200 шкільних клубів підприємництва та інтернет-платформа для їхньої методичної підтримки.
Цьогорічний проект був спрямований на підтримку суспільно-економічного сталого розвитку країни через виконання заходів, які мають на меті підвищення рівня освіти у школі не тільки на уроках економіки чи основ підприємницьких знань, а й при вивченні інших предметів. До його реалізації долучилися 18 областей: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Херсонська, Хмельницька, Чернівецька, Чернігівська.
У семінарі-практикумі взяли участь 21 учасник. Організатори заходу – Гельбак Анжела та Митрофаненко Юрій – представили кінцевий результат роботи в проекті – публікацію з методичними рекомендаціями про організацію інтегрованих уроків «із підприємницьким тлом» та взірцевими конспектами таких уроків. Незважаючи на те, що Кіровоградська область працювала над конспектами уроків з освітньої галузі «Суспільствознавство», у залі були присутні учителі різних предметів, адже публікація включає в себе конспекти з різних предметів. Митрофаненко Юрій розповів, як створювались найкращі конспекти, що увійшли до публікації.
В практичній частині семінару було презентовано методичні знахідки вчителів-практиків регіону. Гнатенко Світлана, вчитель історії та правознавства Новоукраїнської гімназії № 7, розробка уроку з правознавства якої увійшла до збірника, представила учасникам новий урок з історії за темою «Реформація». Приємно відзначити, що до основних учасників, які представляють освітню галузь «Суспільствознавство» долучилася учитель математики Первозванівської ЗШ І-ІІІ ст. Курлова Оксана, яка теж презентувала урок алгебри у 8 класі.
Учасники семінару-практикуму отримали методичні рекомендації щодо спрямування навчально-виховного процесу на формування підприємницьких компетенцій у школярів з використанням проектних технологій, інтерактивних методів та форм, ознайомились з перспективним досвідом педагогів області.
Кожен учасник отримав примірник навчальних матеріалів «Уроки з підприємницьким тлом» в подарунок. Слід зазначити, що електронний варіант публікації невдовзі буде у вільному доступі для усіх бажаючих на офіційному сайті проекту
http://sae-ukraine.org.ua/.
Щиро сподіваємось на плідну співпрацю Кіровоградського регіону з ЛОІППО та Осередку розвитку освіти у Варшаві у новому проекті «Шкільна академія підприємництва 3».





Коментарів немає