Головна » Новини » Презентація серії фотоальбомів «Кіровоградщина у дзеркалі часу»

Презентація серії фотоальбомів «Кіровоградщина у дзеркалі часу»

 5 листопада 2014 року на базі комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» відбулася презентація серії фотоальбомів «Кіровоградщина у дзеркалі часу», що присвячено 75-річчю утворення Кіровоградської області.

 

 

Відкриваючи захід, заступник директора інституту з навчально-організаційної діяльності Нудний В.М. відзначив, що наш навчальний заклад виступає лідером та ініціатором у популяризації і підтримці культурологічних проектів на Кіровоградщині. Інститут став своєрідним майданчиком для зустрічі не лише з видатними особистостями краю, а й із фахівцями у сфері мистецтва, науки та державотворення.

У своєму виступі директор видавництва «Імекс-ЛТД» Самиляк Т.С., яка є одним із авторів ідеї проекту, поділилася як народився задум створення серії фотоальбомів, і яким чином авторський колектив втілював його у життя. Головне завдання, що виконує серія фотоальбомів «Кіровоградщина у дзеркалі часу», розповісти про культурну історію нашого міста й області, охоплюючи театральну, образотворчу, літературну, музичну, архітектурну, хореографічну й декоративно-ужиткову сфери. Дослідниками і самими майстрами детально описані та проілюстровані віхи історичного поступу мистецтва від часу заснування області по сьогоднішній день. Тамара Сергіївна наголосила, що це перша публічна презентація видання широкому загалу педагогічних працівників області.

Аудиторія із великим зацікавленням слухала авторів-укладачів тематичних фотоальбомів

Фотоальбом «Хореографічне мистецтво» презентував Похиленко В.Ф. У цьому виданні представлена коротка історія кращих хореографічних колективів Кіровоградщини, які упродовж 75 років прославляють її по всіх країнах. Ансамблі, балетмейстери, хореографи, солісти – усі, хто віддано служили мистецтву і продовжують нині створювати танцювальний літопис центральної України.

Авторами-укладачами фотоальбому «Музичне мистецтво» є Полячок О.І. та Долгіх М.В. Педагогічній громадськості альбом, в якому представлені найяскравіші події музичного життя Кіровоградщини, її найвідоміші музичні колективи, конкурси та фестивалі, презентувала Долгіх М.В

Захопливою та образною була розповідь автора-укладача фотоальбомів «Образотворче мистецтво» та «Архітектура» Надєждіна А.М. Свою увагу Андрій Михайлович зосередив на висвітленні вмісту альбому «Образотворче мистецтво», де представлено яскраву панораму процесів розвитку професійної художньої творчості на теренах Кіровоградської області від 30-х років ХХ століття до сучасності. Твори живописців, графіків, скульпторів, майстрів монументального та декоративно-ужиткового мистецтва різних поколінь, що нині є окрасою музейних та галерейних зібрань, та їхня різнобічна оцінка критикою, демонструють широкий спектр мистецьких досягнень, які стали основою художніх традицій нашого степового краю.

Підбиваючи підсумки творчої зустрічі, Міцай Ю.В. та Гайда Л.А. наголосили, що такий фундаментальний проект, яким, без сумніву, є серія фотоальбомів «Кіровоградщина у дзеркалі часу», має великий виховний та освітній потенціал, що доцільно використовувати в навчальних закладах області з метою реалізації змістової лінії Державних стандартів освіти, зокрема, ключових компетентностей (громадянської, загальнокультурної, соціальної), міжпредметної естетичної компетентності та предметної мистецької компетентності.


Коментарів немає