Головна » Новини » Презентація книги Олександра Жосана

Презентація книги Олександра Жосана

7 червня 2021 року в Обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського відбулася презентація книги «ПАСАЖИРСЬКИЙ ГРОМАДСЬКИЙ ТРАНСПОРТ ЄЛИСАВЕТГРАДА – ЗІНОВ’ЄВСЬКА – КІРОВО – КІРОВОГРАДА В КІНЦІ ХІХ – ХХ СТОЛІТТІ: ІСТОРИЧНИЙ НАРИС (СЕРІЯ «КРАЄЗНАВЧІ РОЗВІДКИ»)», автором-укладачем якої є Олександр Едуардович Жосан, кандидат педагогічних наук, завідувач кафедри педагогіки, психології і корекційної освіти комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського», вчитель історії та суспільствознавства.

Це видання присвячене одній із актуальних і малодосліджених проблем історичного краєзнавства – розвитку транспортної інфраструктури в нашому місті упродовж найбільш динамічного відтинку його історії.

Презентація  проходила у двох формах: очно і дистанційно.

У відділі краєзнавства бібліотеки зібралися професійні краєзнавці та шанувальники історичного краєзнавства.

Олександр Едуардович продемонстрував підготовлений ним буктрейлер, розповів про історію написання книги (нарис готувався майже три роки), висвітлив концептуальні засади дослідження та ознайомив присутніх із змістовими аспектами.

Всі присутні висловили автору-викладачу щиру подяку за видання історичного нарису.

Віталій Неділько, доцент, кандидат технічних наук, завідувач кафедри інформаційних технологій Державної льотної академії НАУ, висловив своє побажання видати цю книгу більшим накладом та розповсюдити в усіх навчальних закладах і як можна ширше популяризувати.

Ірина Романюк, кандидат історичних наук, доцент кафедри професійної педагогіки та соціально-гуманітарних наук Державної льотної академії НАУ, висловила щиру подяку автору-укладачу за надану можливість рецензувати книгу та взяти участь у заході. Вона розповіла, що у своїх лекціях постійно використовує праці з історичного краєзнавства Олександра Едуардовича.

Тетяна Колєчкіна, завідувач відділу краєзнавства обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського, висловила своє захоплення виданою книгою та побажала, щоб Олександр Едуардович і надалі працював над історичними дослідженнями та видавав нові нариси.

Презентація пройшла в доброзичливій і невимушеній атмосфері.

Інформацію підготувала Надія ПЛАЩЕВСЬКА, лаборант кафедри педагогіки, психології і корекційної освіти.