Головна » Новини » Презентація історичного нарису Олександра Жосана

Презентація історичного нарису Олександра Жосана

24 вересня 2019 року в комунальному закладі «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» відбулася презентація книги: Жосан О.Е. Вулиці Єлисаветграда – Зінов’євська – Кірово – Кіровограда в першій половині ХХ століття : [історичний нарис] / О.Е. Жосан. – КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», 2019. – 108 с. (Серія: «Міський архітектурний ландшафт»).

У нарисі здійснено спробу комплексного дослідження питань, що стосуються часу, причин, процедур виникнення та розбудови вулиць нашого міста, чинників, які сприяли періодичній зміні назв значної їх частини; розбудови інфраструктури міста, формування та розвитку його мікрорайонів у 1900 – 1955 роках.

  • Фото журналістів інтернет-видання "Точка доступу"

Книгу адресовано науковцям, методистам, педагогам-практикам та широкому колу читачів, що цікавляться історією рідного краю.

Автор книги Олександр Жосан, завідувач кафедри педагогіки, психології і корекційної освіти інституту, кандидат педагогічних наук, подякував рецензентам, експерту, консультантам та усім активістам групи соціальної мережі «Краєзнавство: центральний регіон» за допомогу в написанні книги, а адміністрації інституту – за фінансову підтримку в її виданні.

У залі були присутні краєзнавці інституту та інших закладів і установ міста, представники обласних бібліотек, музеїв та державного архіву, відомі колекціонери. У виступах Жанни Федірко, старшого викладача кафедри теорії і методики середньої освіти інституту, кандидата педагогічних наук; Лариси Гайди, методиста науково-методичної лабораторії виховної роботи та формування культури здоров’я; Віталія Неділька, завідувача кафедри інформаційних технологій Льотної академії Національного авіаційного університету, зазначалися глибина та системність дослідження, широка джерельна база та підкреслювалася важливість таких досліджень у роботі з формування в молодих людей почуттів патріотизму і любові до рідного краю.

Учасники презентації мали змогу отримати книгу з автографом автора.

Буктрейлер книги:

Електронний варіант книги: https://drive.google.com/file/d/1dnyhSLUFDwhoQXGiiBLCKDMUzkZJNq80/view?usp=sharing

Інформацію підготувала Ірина МАРЧЕНКО, методист кафедри педагогіки, психології і корекційної освіти