Головна » Новини » Постійно діючий семінар (звіт) учителів основ здоров’я, педагогів-тренерів загальноосвітніх навчальних закладів, які впроваджують превентивні здоров’язбережувальні проекти

Постійно діючий семінар (звіт) учителів основ здоров’я, педагогів-тренерів загальноосвітніх навчальних закладів, які впроваджують превентивні здоров’язбережувальні проекти

1 24 травня 2016 року науково-методичною лабораторією основ здоров’я, безпеки життєдіяльності та охорони праці КЗ «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» (завідувач – Желєзнова Т.П., методисти – Барсукова С.Л., Ткаченко С.В.) на базі інституту та КЗ  «Навчально-виховне об’єднання ліцей – школа – дошкільний навчальний заклад «Вікторія – П» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області» проводився постійно діючий семінар з проблеми  «Реалізація концепцій, інноваційних підходів до формування життєвих компетентностей школярів у навчально-виховному процесі за умов упровадження превентивних здоров’язбережувальних проектів» для учителів основ здоров’я, педагогів-тренерів загальноосвітніх навчальних закладів, які впроваджують превентивні здоров’язбережувальні проекти.

На семінарі розглядалися актуальні питання щодо просвітницької роботи з популяризації здорового способу життя.

У рамках заходу вчителі та педагоги-тренери Кіровоградської області ознайомилися з програмою «7 кроків назустріч. Дружні зустрічі з батьками з питань збереження здоров’я та статевого виховання дітей та підлітків», яка зорієнтована на роботу з батьками з метою привернення їхньої уваги до важливості аспекту статевого виховання і збереження репродуктивного здоров’я дітей та підлітків. Запропонований формат дозволяє передати батькам корисну і пізнавальну інформацію про те, як ростуть і розвиваються їхні діти, які «сюрпризи» і труднощі можуть зустрітися їм на шляху дорослішання, як підготуватися до цих змін самим дорослим і підготувати до них дитину. Значна увага приділяється також питанню щодо специфіки побудови діалогу  взаєморозуміння і довіри між батьками та дітьми.

Під час підведення підсумків семінару учасники мали можливість обмінятися думками та досвідом з приводу організації просвітницько-інформаційної  роботи через упровадження превентивних проектів і програм.

За відгуками учасників, завдяки цьому заходу вони отримали нову, корисну інформацію, що сприяє розвитку їх професійних навичок.

Організатори та учасники семінару дякують адміністрації  КЗ  «Навчально-виховне об’єднання ліцей – школа – дошкільний навчальний заклад         «Вікторія – П» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області» за сприяння у проведенні зазначеного заходу.

2
Інформацію підготувала: Барсукова С.Л., методист науково-методичної лабораторії основ здоров’я, безпеки життєдіяльності  та охорони праці КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського»