Головна » Новини » Обласний семінар керівників міжшкільних навчально-виробничих комбінатів, учителів профільного навчання (технологічний профіль)

Обласний семінар керівників міжшкільних навчально-виробничих комбінатів, учителів профільного навчання (технологічний профіль)

13-10-16-2-min13 жовтня 2016 року на базі Новоукраїнського міжшкільного навчально – виробничого комбінату відбувся обласний семінар керівників міжшкільних навчально-виробничих комбінатів, учителів профільного навчання (технологічний профіль) з проблеми «Інноваційні підходи до формування ключових компетентностей школярів у процесі профільного навчання в умовах міжшкільного навчально-виробничого комбінату та загальноосвітньої школи».

У роботі семінару брали участь Талашкевич О. М., заступник голови Новоукраїнської районної ради, Горбатенко В. І., спеціаліст відділу освіти Новоукраїнської міської ради.

Каєнко Н. Г., завідуюча районним методичним кабінетом, ознайомила присутніх із системою роботи відділу освіти, молоді та спорту щодо створення та забезпечення умов для розвитку особистості творчого вчителя та провела заочну екскурсію містом, презентувавши топ-10 визначних місць.

Степаненко Н. А., методист районного методичного кабінету, розповіла про реалії сьогодення освіти Новоукраїнського району.

Кривошия В. С., директор Новоукраїнського МНВК, ознайомив присутніх з матеріально – технічною базою та досвідом роботи закладу в умовах профілізації старшої школи.

Каєнко О. В., заслужений учитель України Новоукраїнського НВК «ЗШ I-III ступенів з поглибленим вивченням англійської мови – гімназія № 7», залишив незабутні враження в учасників семінару в ході інтелектуального турніру з питань розвитку автомобілебудування та експлуатації автомобіля.

Учасники семінару переглянули відеофрагменти практичних занять майстрів виробничого навчання та викладачів МНВК.

Всі присутні  були учасниками круглого столу «Інноваційні підходи до формування ключових компетентностей школярів у процесі профільного навчання в умовах міжшкільного навчально – виробничого комбінату та загальноосвітньої школи».

В обговоренні проблеми «Місце та роль МНВК у процесі профільного навчання?» активну участь взяли директори та заступники МНВК області.

Татаренко О. В., завідувач науково-методичної лабораторії економіко-технологічних дисциплін, ознайомила з навчально-методичним забезпеченням викладання предметів освітньої галузі «Технології» та акцентувала увагу на організації ефективної роботи МНВК в умовах модернізації змісту освіти.

Штундер А. А., директор Компаніївського МНВК, голова Координаційної ради МНВК Кіровоградської області, розповіла про удосконалення профорієнтаційної роботи в умовах МНВК.

У ході дискусії директори МНВК підняли низку проблем, зокрема, щодо атестації і ліцензування міжшкільних навчально-виробничих комбінатів та вирішення питання щодо оновлення їх матеріально-технічної бази для надання якісних освітніх послуг, трудового навчання учнів 5-9 класів на базі МНВК, ролі інтернет-ресурсу для ефективної роботи МНВК та інші.

Усі учасники семінару отримали методичні рекомендації  з питань формування ключових компетентностей школярів у процесі профільного навчання в умовах міжшкільного навчально – виробничого комбінату.

З матеріалами семінару можна ознайомитись на сайті науково-методичної лабораторії економіко-технологічних дисциплін http://ecotrud-koippo.edukit.kr.ua/news/

 

Інформацію підготувала Татаренко О.В.,завідувач науково-методичної лабораторії економіко-технологічних дисциплін.