Головна » Новини » Обласний семінар керівників районних (міських) методичних об’єднань учителів початкових класів

Обласний семінар керівників районних (міських) методичних об’єднань учителів початкових класів

    05.05.2015 р. відбувся обласний семінар керівників районних (міських) методичних об’єднань учителів початкових класів з проблеми:
«Розвиток ключових і предметних компетентностей молодших школярів у процесі реалізації Державного стандарту початкової загальної освіти».

 

   Засідання проходило на базі КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» та КЗ «НВО № 6 «СЗШ І-ІІІ ступенів, центр естетичного виховання «Натхнення» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області».
На засіданні розглядалися такі питання:
1. Шляхи реалізації принципу наступності між дошкільною і початковою освітою у контексті реалізації Державного стандарту початкової освіти.
2. Компетентнісний підхід до оволодіння молодшими школярами загальнонавчальними вміннями і навичками на уроках в початковій школі.
3. Формування предметних і ключових компетентностей засобами ІКТ у початковій школі.
Перша частина семінару відбулася на базі КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського». Тарапака Н.В., завідувач кафедри дошкільної та початкової освіти, кандидат педагогічних наук, доцент, розкрила особливості впровадження Державного стандарту початкової загальної освіти та реалізації принципу наступності між дошкільною та початковою освітою. Тіхонова Н.Г., старший викладач кафедри дошкільної та початкової освіти, кандидат педагогічних наук, висвітлила питання компетентнісного підходу до оволодіння молодшими школярами загальнонавчальними вміннями і навичками на уроках в початковій школі. Роботу районного методичного об’єднання вчителів початкових класів Долинського району в період запровадження Державного стандарту початкової загальної освіти представила методист з початкової освіти Григораш Н.В.

   Друга частина семінару відбулася на базі КЗ «НВО № 6 «СЗШ І-ІІІ ступенів, центр естетичного виховання «Натхнення» Кіровоградської міської ради. Ярова Н.В., заступник директора з навчально-виховної роботи, ознайомила учасників семінару з особливостями роботи навчального закладу з поглибленим вивченням іноземних мов. Педагогічні працівники області мали змогу побачити зразок проведення засідань: МО вчителів початкових класів (Войченко І.В.) та МО класних керівників (Басиста А.Л.). Волощенко І.І., наголосила на тому, що компетентнісно орієнтована освіта за своєю суттю є особистісно діяльнісною та зосередила увагу слухачів на результативній складовій початкової освіти.
   Під час роботи засідань учасники семінару ознайомились із формами і методами методичної роботи, які підвищують педагогічну майстерність педагогів.
   У рамках семінару керівників районних (міських) методичних об’єднань учителів початкових класів було проведено круглий стіл з проблеми: «Розвиток ключових і предметних компетентностей молодших школярів у навчально-виховному процесі початкової школи». Кондратова В.В., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри дошкільної та початкової освіти та Третяк О.П., кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри дошкільної та початкової освіти, надали інформацію учасникам семінару про нормативно-методичні документи, навчальну літературу та націлили педагогів до ефективного використання навчально-методичних посібників в умовах реалізації Державного стандарту початкової загальної освіти.

   Учасники мали змогу обмінятись досвідом з питань роботи методичного об’єднання. Зокрема, свої напрацюваннями представили керівники МО Бобринецького району (Заїкіна Л.Б.) та Новомиргородського району (Бондаренко Н.М.). На завершення зустрічі учні навчального закладу провели виховний захід «Добро врятує світ» (керівник Ярова С.А.).
   Щиро дякуємо директору КЗ «НВО № 6 «СЗШ І-ІІІ ступенів, центр естетичного виховання «Натхнення»» Кіровоградської міської ради Кравченко Н.С., заступнику директора з навчально-виховної роботи Яровій Н.В., вчителям початкових класів навчального закладу за організацію та проведення обласного семінару на високому методичному рівні.

Інформацію підготувала 
Тіхонова Н.Г., старший викладач
кафедри дошкільної та початкової освіти
КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського»


Коментарів немає