Головна » Новини » Обласний методико-дидактичний семінар для вчителів німецької мови

Обласний методико-дидактичний семінар для вчителів німецької мови

З 28 жовтня по 01 листопада2015 року на базі навчально-виховного комплексу «Кіровоградський колегіум – спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад – центр естетичного виховання Кіровоградської міської ради» відбувся методико-дидактичний семінар для вчителів німецької мови з проблеми «Граматика та фонетика – нові методичні ідеї для занять з німецької мови» в рамках проекту GIDELFO з метою популяризації вивчення іноземних мов та професійної підготовки вчителів німецької мови Кіровоградської області. Семінар відбувся за підтримки Міністерства освіти і науки України та Goethe-Institut.

У заході взяли участь 20 вчителів німецької мови з Бобринецького, Кіровоградського, Олександрівського, Долинського районів та міста Кіровограда. 

Кваліфікований референт Надія Карнаухова представила чітку стратегію формування та розвитку фонетичної та граматичної компетенції навчання німецької мови учнів різних вікових категорій, яка передбачає активний діяльнісний підхід та практику усіх іншомовних комунікативних навичок.

Серед основних тем, які були розглянуті та опрацьовані під час семінарських занять, наступні:

  • Який підхід правильний: граматичне заняття чи передача граматичних знань?
  • Що ми розуміємо під поняттям «педагогічна граматика»?
  • Метод SOS.
  • Викладання граматики на основі ігор.
  • Що таке фонетика?
  • Наскільки важлива правильна вимова?
  • Як звучить німецька мова?
  • Підготовка учнів до іспитів на рівнях А1-В2.

Учителі брали активну участь у семінарі, освоювали парні, групові та колективні види робіт, методику проектної діяльності, ігрові форми та робота з пісенним матеріалом, піднімали актуальні проблемні питання, ділилися досвідом.

 

Науково-методична лабораторія іноземних мов та міжнародних освітніх обмінів висловлює вдячність директору НВК «Кіровоградський колегіум – спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад – центр естетичного виховання» Олені Олегівні Максимовій та заступнику директора Вікторії Вікторівні Савченко.

 

Інформацію підготувала Задубняк Ю. А., методист науково-методичної лабораторії іноземних мов та міжнародних освітніх обмінів.


Коментарів немає