Головна » Новини » Навчання вчителів початкових класів Кіровоградської області з методики викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом»

Навчання вчителів початкових класів Кіровоградської області з методики викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом»

У період з 14 по 16 листопада 2017 року на базі комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» та комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання ліцей – школа – дошкільний навчальний заклад «Вікторія – П» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області» відбулося навчання вчителів початкових класів Кіровоградської області з методики викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом» за програмою розвитку соціальних навичок учнів початкової школи у курсі «Основи здоров’я».

Під час навчання учасників ознайомили з концепцією, програмою і методикою викладання тренінгового курсу «Вчимося жити разом». Учителям було надано можливість спробувати себе в ролі тренера (вибірково в мобільних групах відпрацьовувалися уроки-тренінги для учнів 1-4 класів).

Особливу увагу приділили питанню двокомпонентної моделі підготовки вчителів та структури й змісту двох он-лайн курсів «Основи здоров’язбережної компетентності» та «Вчимося жити разом».

У рамках навчання Желєзнова Тетяна Петрівна (регіональний координатор, завідувач науково-методичної лабораторії основ здоров’я, безпеки життєдіяльності та охорони праці комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського»), Барсукова Світлана Леонідівна та Ткаченко Сергій Валерійович (регіональні педагоги-тренери, методисти науково-методичної лабораторії основ здоров’я, безпеки життєдіяльності та охорони праці) ознайомили учасників з процедурою проходження он-лайн навчання на засадах розвитку життєвих навичок за вищезазначеними проектами.

Всього на навчанні було зареєстровано 39 здобувачів освіти з різних районів Кіровоградської області. Заняття проводились у комунальному закладі «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» та на базі комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання ліцей-школа-дошкільний навчальний заклад «Вікторія-П» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області».

Зворотній зв’язок за результатами проведення навчання дав можливість кожному проаналізувати, усвідомити інформацію та зробити висновки щодо доцільності її використання.

По закінченню навчання педагоги отримали сертифікати, навчально-методичне забезпечення та інформацію на електронних носіях.

Інформацію підготували: завідувач науково-методичної лабораторії основ здоров’я, безпеки життєдіяльності та охорони праці Желєзнова Тетяна Петрівна та методист науково-методичної лабораторії основ здоров’я, безпеки життєдіяльності та охорони праці Барсукова Світлана Леонідівна.