Головна » Новини » Міжрегіональний онлайн-семінар з проблеми «Інноваційний пошук освітянського простору Кіровоградщини та Полтавщини»

Міжрегіональний онлайн-семінар з проблеми «Інноваційний пошук освітянського простору Кіровоградщини та Полтавщини»

22 листопада 2016 року обласний навчально-методичний центр освітнього менеджменту та координації діяльності методичних служб провів міжрегіональний онлайн-семінар регіональної школи новаторства з проблеми «Інноваційний пошук освітянського простору Кіровоградщини та Полтавщини». Участь брали завідувачі (директори), методисти методичних кабінетів (центрів) відділів, управлінь освіти райдержадміністрацій, міських рад, керівники загальноосвітніх навчальних закладів.

Робота онлайн-семінару відбувалася відповідно до програми.

Учасники розкрили інноваційні підходи щодо формування та розвитку професійної компетентності педагогічних працівників у системі неперервної освіти регіону. Із відеоматеріалами можна ознайомитися на YouTube-каналі КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського».

Захід проходив у рамках обласної науково-практичної інтернет-конференції з проблеми «Інформаційно-освітній простір регіону як відкрита педагогічна система розвитку вчителя: проблеми, перспективи». Отже, педагоги мали можливість активно долучитися до обговорення власних матеріалів та матеріалів учасників заходу, які представлені на створеному блозі «Онлайн-семінар РШН»

У представлених матеріалах учасники заходу розкрили ефективні шляхи створення інноваційного освітнього середовища у регіонах через організовану комплексну, планомірну, фундаментальну роботу, яка опирається на психолого-педагогічну науку. Представлені новаторські способи, прийоми педагогічних дій і засобів, що охоплюють цілісний навчально-виховний процес від визначення мети до очікуваних результатів: нові навчальні технології, оригінальні виховні ідеї, форми та методи виховання, нестандартні підходи в управлінні.

У відгуках про цей захід завідувачі (директори), методисти методичних кабінетів (центрів), керівники навчальних закладів, педагоги відзначили актуальність тематики, змістову наповненість поданих матеріалів, цікаву форму проведення заходу, своєчасне надання методичної та технічної підтримки з боку організаторів заходу.

Матеріали підготувала Л.Кірішко, методист обласного навчально-методичного центру освітнього менеджменту та координації діяльності методичних служб КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського»