Головна » Новини » ЗА КІРОВОГРАДЩИНОЮ – «СРІБЛО» Й «БРОНЗА»

ЗА КІРОВОГРАДЩИНОЮ – «СРІБЛО» Й «БРОНЗА»

     Приємні спогади про Кіровоград і його мешканців відтепер грітимуть серця ще чотирьох сотень українців – юних і дорослих учасників четвертого (фінального) етапу ХХІХ Всеукраїнської учнівської олімпіади з німецької та французької мов, урочисте закриття якої й нагородження її учасників і переможців відбулося минулої п’ятниці в приміщенні обласної філармонії.

     Олімпіада тривала в ЗОШ № 26 протягом 21 – 26 березня. Учні дев’ятих – одинадцятих класів з усієї України змагалися, виконуючи завдання тестів з читання й аудіювання, письмову творчу роботу, відповідаючи на запитання усного туру. Окрім цього, вони мали вільний час на ознайомлення з містом і його жителями…
     Під час церемонії закриття олімпіади учасників цього поважного освітнього заходу привітала виконувач обов’язків голови обласної державної адміністрації Галина Пастух, передавши їм найкращі побажання й від голови ОДА Володимира Мовчана. Школярі не лише отримали дипломи різного ґатунку, а й подивилися та послухали виступи творчих колективів Кіровоградського обласного центру дитячої і юнацької творчості, дитячого вокального ансамблю «Гльокляйн» обласного німецького культурного центру «Розвиток», соліста обласної філармонії Ярослава Страшного.
     Організатори олімпіади на церемонії закриття не оминули увагою жодного з учнів. Ті, що продемонстрували високі й найвищі результати, здобули дипломи третього (66 осіб), другого (37 учнів) й першого (19 школярів) ступенів, а також спеціальні призи. Менш успішні – дипломи учасників олімпіади. Усі ж разом – отримали подарунки (підручники й відеоматеріали) від обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. Василя Сухомлинського, обласного управління освіти і науки та представників видавництв «Hueber» (німецька мова) й «Hacheette» (французька мова). Присутній на фінальній частині олімпіади аташе з мовного співробітництва посольства Франції в Україні Франк Івер вручив дев’ятьом найкращим знавцям французької мови призи від посольства своєї держави, а одинадцятикласниці з Києва Наталії Костилєвій, яка набрала найбільшу кількість балів, – путівку у Францію. Як переможці та призери (більшою мірою), так і всі учасники фінальної частини олімпіади при вступі на навчання до вищих навчальних закладів України на факультети мовного профілю матимуть переваги серед інших абітурієнтів.
     Кіровоградську область на олімпіаді представляли троє «німців» і стільки ж «французів». Із них двоє увійшли до когорти переможців. Десятикласник НВК «Олександрійський колегіум – спеціалізована школа» Павло Чуйко здобув диплом другого ступеня, а одинадцятикласниця з Кіровоградської спеціалізованої загальноосвітньої школи № 6 Олена Тарантул – диплом третього ступеня.

     Юрій ЛІСНИЧЕНКО
     “Вечірня газета” №14 від 02.04.2010 р. 

 

Общение в сети и чат без регистрации для леди и джентльменов.


Коментарів немає