Головна » Новини » Інформація про проведення Всеукраїнського науково-практичногосемінару «Гуманістична педагогіка В.О.Сухомлинського у реалізації цілісного підходу до формування особистості дошкільника».

Інформація про проведення Всеукраїнського науково-практичногосемінару «Гуманістична педагогіка В.О.Сухомлинського у реалізації цілісного підходу до формування особистості дошкільника».

 17-18 жовтня 2012 р. на базі Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського пройшов Всеукраїнський науково-практичний семінар «Гуманістична педагогіка В.О.Сухомлинського у реалізації цілісного підходу до формування особистості дошкільника».

   В роботі семінару взяли участь педагогічні працівники дошкільних навчальних закладів області та колеги з обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти України (науковці, вихователі, методисти).

  Працівники дошкільної освіти з різних регіонів України мали змогу обмінятись думками, досвідом та певними здобутками щодо реалізації цілісного підходу до формування особистості дошкільника   та спільно визначити перспективи у подальшій діяльності. Глибоко проаналізовані пріоритетні напрями діяльності дошкільних навчальних закладів та поставлений акцент щодо спрямування освітнього процесу на реалізацію оновленого варіанту Базового компонента дошкільної освіти та діючих програм.

   Особливий інтерес учасників конференції викликало відвідування педагогічно-меморіального музею В.О. Сухомлинського та Павлиської загальноосвітньої школи I-III ст. № 1 імені В.О.Сухомлинського. З першого кроку на порозі школи було відчутно дивну Теплоту і Любов Василя Сухомлинського. Захоплююча розповідь про життя і діяльність Педагога, зустріч з його учнями, задушевний голос Учителя з екрана телевізора, екскурсія по території школи та залами музею, трепетне почуття біля могили Педагога-все справило незабутнє враження.

   Слід відзначити, що традиції В.О.Сухомлинського живуть і втілюються в практиці сучасних шкіл та ДНЗ: робота з батьками, Уроки моральності на природі, шкільні Свята Книги, Урожаю, Квітів та інші. Реалізація принципу неперервності дошкільної та початкової освіти знайшло своє відображення у презентації досвіду роботи Онуфріївського дошкільного навчального закладу «Калинка». 

    Учасники семінару констатували: гуманне виховання молодого покоління  у реалізації цілісного підходу до формування особистості дошкільників визнано загальнодержавною проблемою. Саме тому пріоритетним напрямом освіти України є адаптація дошкільників до відповідального й усвідомленого життя та їх подальшої активної участі у розбудові демократичної, правової держави, громадянського суспільства.

Програма Всеукраїнського науково-практичного семінару 

Рекомендації Всеукраїнського науково-практичного семінару 

 

 

 

 

 


Коментарів немає