Головна » Новини » ІІІ Всеукраїнський музейний фестиваль «Музеї України у всесвітньому культурному просторі»

ІІІ Всеукраїнський музейний фестиваль «Музеї України у всесвітньому культурному просторі»

     Музей історії освіти Кіровоградщини представлено на Всеукраїнському музейному фестивалі «Музеї України у всесвітньому культурному просторі», який проходив з 15 по 19 вересня 2011 році на базі Дніпропетровського національного історичного музею імені Дмитра Яворницького.
     На фестиваль приїхали представники 105 установ та організацій, це – історико-культурні і природні заповідники, музеї усіх профілів (краєзнавчі, історичні, літературні, художні, етнографічні, меморіальні, природничі) та усіх форм власності (національні, державні, комунальні, відомчі, на громадських засадах).
     Під час роботи фестивалю були представлені – 51 виставка, 114 видань, 65 презентацій просвітницьких заходів музеїв України. 
     Дніпропетровський національний історичний музей імені Дмитра Яворницького презентував нову експозицію «Історичні постаті в історії Катеринославського краю другої пол.. ХІХ ст. – поч. ХХ ст.», а меморіальний будинок-музей Д.І.Яворницького фольклорне свято «Їх єднала любов до України» (Л.Українка і Д.Яворницький).
     Діяльність музею історії освіти Кіровоградщини була представлена на виставці фахових видань (навчально-методичний посібник «Музей у навчальному закладі» (автор Л.Гайда) та під час роботи круглих столів «Європейський менеджмент і музеї» і «Комп’ютерна ера в музеї», де особлива увага приділялась пошуку сучасних форм співпраці музеїв і навчальних закладів.

 


Коментарів немає