Головна » Новини » Про затвердження та запровадження навчальної програми гуртка «Кіровоградщина. Історія рідного краю» (укладач Гайда Л. А.)

Про затвердження та запровадження навчальної програми гуртка «Кіровоградщина. Історія рідного краю» (укладач Гайда Л. А.)

  Відповідно до розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації та голови Кіровоградської обласної ради від 27 грудня 2012 року № 790-р/449-гр «Про підготовку та відзначення 75-ї річниці утворення Кіровоградської області» розроблено навчальну програму гуртка, зміст якої упорядковано за структурою навчального посібника для загальноосвітніх навчальних закладів Кіровоградської області «Кіровоградщина. Історія рідного краю» / за ред.: І. А. Козир. – Кіровоград: Імекс-ЛТД. – 304 с.», де вперше викладено і пропонується системне вивчення історії та культури області.

     Навчальну програму гуртка «Кіровоградщина. Історія рідного краю» затверджено наказом директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації від 21 червня 2013 року № 370 «Про затвердження та запровадження навчальної програми гуртка», а також рекомендується використати у системі навчально-виховного процесу закладів освіти Кіровоградщини, у позаурочній роботі з вивчення навчальних предметів, роботі класних керівників та організаторів виховного процесу, а також у позакласній роботі та навчальній практиці з учнями. Цікавим буде організація діяльності гуртків краєзнавчого профілю у позашкільних навчальних закладах. В області також діють більше 150 музеїв при навчальних закладах, які можуть слугувати базою для реалізації програми.
 
     Кіровоградщина на початку 2014 року буде відзначати ювілей – 75-річчя від утворення Кіровоградської області. Ювілей це завжди привід привернути увагу педагогів, учнів студентів, мешканців краю до процесу дослідження, вивчення, збереження та популяризації історико-культурного потенціалу рідного краю.
 

 

 


Коментарів немає