Головна » Новини » Круглий стіл для практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти «Профілактика насильства, жорстокості та злочинності серед дітей та підлітків»

Круглий стіл для практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти «Профілактика насильства, жорстокості та злочинності серед дітей та підлітків»

15 березня 2018 року на базі комунального закладу «Кіровоградський обласний  інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» обласним навчально – методичним центром психологічної служби системи освіти було проведено круглий стіл для практичних психологів та соціальних педагогів.

Мета і завдання: посилення діалогу і обміну досвідом між працівниками психологічної служби закладів системи освіти та служб у справах дітей, управління превентивної діяльності ГУНП, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з питань профілактики насилля, агресивності, жорстокості та злочинності серед дітей та підлітків.

У засіданні круглого столу брали участь:

Снітко І.Ю. – методист обласного навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти;

Мирська А.А. – методист обласного навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти;

Доброва А.С. – головний спеціаліст сектору соціальної та правової роботи служби у справах дітей облдержадміністрації;

Луненко С.І. – старший інспектор з особливо важливих доручень управління превентивної діяльності ГУНП в Кіровоградській області;

Клименченко О.А. – провідний психолог Кропивницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, сімейний консультант в методі позитивна психотерапія;

Гельбак А.М. – кандидат психологічних наук, доцент кафедри, заступник завідувача кафедри педагогіки, психології і корекційної освіти
КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського»;

Молчанова О. М. – кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри педагогіки, психології і корекційної освіти
КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського».

Розглядались такі питання:

  1. Деструктивно – насильницькі прояви поведінки в учнівському середовищі: причини, шляхи подолання й упередження.
  2. Створення безпечного середовища в школі шляхом запровадження нових методів міжособистісного спілкування між дітьми, учителями та батьками.
  3. Розповсюдження ефективних практик профілактики насильства та агресії серед дітей і підлітків.
  4. Соціально-правовий захист дітей та молоді.
  5. Превентивна робота з неповнолітніми, які перебувають у конфлікті із законом та попередження жорстокого поводження щодо дітей.
  6. Презентація профілактичної програми «Як зупинити насилля над дітьми та підлітками в освітньому середовищі. Профілактика булінгу».
  7. Вироблення стратегії конструктивної поведінки та взаємодії у підлітковому середовищі.
  8. Використання арт-терапевтичних технік в профілактиці агресивно-асоціальних явищ в учнівському середовищі.

 

Інформацію підготувала Мирська А.А., методист обласного навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти.