Головна » Новини » Всеукраїнський тренінг за інноваційною моделлю Е-навчання компанії Intel «1 учень – 1 комп’ютер»

Всеукраїнський тренінг за інноваційною моделлю Е-навчання компанії Intel «1 учень – 1 комп’ютер»

  З 12 по 16 серпня 2013 року на базі Запорізького колегіуму № 98 досвідченими тренерами-методистами Скрипкою Г.В. та Шевчук Л.П. проводився Всеукраїнський тренінг за інноваційною моделлю Е-навчання компанії Intel «1 учень – 1 комп’ютер» для тренерів, які допомагатимуть вчителям своїх шкіл освоювати методики навчання із застосуванням комп’ютерного обладнання в рамках Національного проекту «Відкритий світ». 

Це був перший тренінг за інноваційною моделлю Е-навчання компанії Intel «1 учень – 1 комп’ютер» в рамках НП “Відкритий світ”, а тому було обрано тренерів міжнародних програм Intel, які мають досвід проведення тренінгів за 10 версією програми Intel® Навчання для майбутнього у м.ХарковіКиєвіЛьвовіВінниціОдесі і т.д. На тренінгу навчались 20 майбутніх тренерів з Запорізької, Харківської, Дніпропетровської, Луганської, Донецької, Кіровоградської, Львівської областей. 

У заході брали участь: директор освітніх програм Intel в Україні та СНД Т. Нанаєва, директор Запорозького РЦІР С. Дорошенко, директор департаменту ОНМС ЗОДА О. Вєрозубов, заступник начальника УОН Запорізької ОДА В. Хіврич, ректор Запорізького ОІППО В. Пашков, завідувач кафедри ІІТО ЗОІППО Л. Чернікова, начальник територіального відділу освіти Жовтневого району Л. Єременко, директор Запорізького колегіуму № 98 Ю. Погребняк.

Перейти на Вікі сторінку тренінгу.

Перейти на Фотоальбом тренінгу.

Про тренінг в засобах масової інформації (Теленовини на ТРК «Запоріжжя» за 16.08.2013 року)

Урочисте вручення сертифікатів регіональним тренерам в будівлі Торгово-промислової палати в присутності Начальника обласного управління освіти и науки Верозубова А.В., директора освітніх програм Intel в Україні і СНГ Тетяни Нанаєвої.

Інформація про тренінг на Єдиному Веб-порталі органів виконавчої влади України Учителі 2000 шкіл засвоять методики роботи з новітнім обладнанням.

 

Подібний тренінг, але для майбутніх 22 тренерів з м. Житомира, Житомирської, Полтавської, Сумської, Хмельницької, Черкаської, Чернігівської, Вінницької областей було проведено з 19 по 23 серпня 2013 р. у м. Житомирі. Тренерами під час навчання теж стали Лариса Шевчук та Ганна Скрипка, методист науково-методичної лабораторії інформатики та інформаційних технологій навчання КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського».

Перейти на вікі-сторінку тренінгу

Перейти на фотоальбом тренінгу

Протягом навчання на тренінгах у Запоріжжі та Житомирі учасники розробляли документи, що допомагають вчителю організовувати процес навчання з використанням мобільних технічних пристроїв, а саме: навчальну карту уроку, документ для оцінювання інструментів сценаріїв уроків, лист оцінювання видів діяльності на уроці, критерії оцінювання. На основі створених документів учитель може розробляти нові види діяльності учнів, додавати нові компоненти видів діяльності, виробляти власні стратегії оцінювання.

Учасники тренінгів впевнились, що крім традиційних освітніх цілей і завдань, які в моделі «1 учень – 1 комп’ютер» можуть вирішуватися на більш ефективному рівні, нетбук учня стає інструментом для освоєння учнями умінь і якостей XXI століття, зокрема таких як: творчість і підприємництво, технологічна та медіаграмотність, ефективна комунікація, уміння вирішувати проблеми, критичне мислення, вміння брати відповідальність на себе та співпрацювати в команді. Навчання довело, що спільна та проектна діяльність учнів і вчителів в моделі «1 учень – 1 комп’ютер» – це освітнє середовище, в якому інструментом навчання школяра є комп’ютер, а в якості методів навчання використовуються педагогічні технології в поєднанні з технологіями та сервісами мережевої взаємодії (prezi.com, edu.glogster.com, cacoo, buuble.us, wikiwall, SurveyMonkey, linoit), інформаційного пошуку і створення цифрових об’єктів (freemind, МoveMaker, penzu.com).

Також учасники тренінгів оволодівали навичкам роботи в прикладних програмах для учнів, що вивчаються та використовуються в моделі «1 учень – 1 комп’ютер», зокрема, в програмі E-reader, призначеній для роботи з електронними книжками, програмі WebCamCompanion – для роботи з веб-камерою, програмі LabCam – для проведення експериментів з використанням веб-камери, програмі рукописного вводу PenInput, додатку для роботи з рукописним текстом NoteTaker, графічному редакторі Artrage тощо.

 

Сайт освітніх ініціатив корпорації Intel

Про Національний проект «Відкритий Світ»

Спільнота тренерів на facebook.com

Президент про «Відкритий світ»

Президент: Проект «Відкритий світ» – крок до якісної, сучасної освіти


Коментарів немає