Головна » Новини » ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови й літератури

ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови й літератури

18 лютого 2023 року відбувся ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської олімпіади з української мови й літератури. Дистанційно в ньому взяли участь 164 школярі. Метою змагань було не просто перевірити мовно-літературні знання, а звернути увагу на цифрові вміння сучасних учнів, їх навички критичного мислення та креативності, зацікавлення вивчати українську свідомо.Запропоновані завдання у вигляді робочої сторінки сприяли відкриттю філологічно обдарованих особистостей, що розуміють запити сучасного світу.

Учні розмірковували «Чи є в сучасної молоді потреба у використанні мережевих словників», писали тексти-описи власних каналів у мережі «Telegram», власних застосунків, що створені для вивчення чи удосконалення української мови, мотиваційні листи для вступу в омріяний виш; конструювали речення із мовних понять; робили синтаксичні розбори речень із сучасних пісень, створювали дописи для соціальної мережі про Івана Котляревського, Тараса Шевченка, Івана Франка, пояснюючи, чому сучасній молоді варто прочитати їх твори, які ідеї із них актуальні сьогодні; аналізували поезії.

Найвищий рівень досягнень виявили учні закладів освіти Олександрійської міської, Новоукраїнської міської, Світловодської міської, Компаніївської селищної громад.

Дякуємо учасникам олімпіади, їх наставникам, які сприяли розкриттю потенціалу дітей, та відповідальним за проведення олімпіади в ОТГ. Дякуємо членам журі за відповідальність та професіоналізм.

Активну участь в організації та проведенні заходу взяли:

Віталій ДМИТРУК – директор КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», доцент кафедри теорії та методики середньої освіти, кандидат філологічних наук; Василь НУДНИЙ – заступник директора з навчально-організаційної діяльності; Ольга ЛИТВИНЕНКО – завідувач навчально-методичного центру дистанційного навчання; Наталія ЧЕРТКОВА – завідувач науково-методичної лабораторії суспільно-гуманітарних та естетичних дисциплін; Наталія КОТЛЯРЕНКО, Інна ВІДІБОРЕНКО – методисти науково-методичної лабораторії суспільно-гуманітарних та естетичних дисциплін.

Творимо український простір разом. Слава Україні!