Головна » Новини » ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики

ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики

3 лютого 2019 року на базі Кропивницького інженерного коледжу ЦНТУ відбувся ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики. У ньому взяли участь 43 учні з 27 закладів освіти Кіровоградської області.

Учасників олімпіади привітали голова організаційного комітету, заступник директора комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» Василь Нудний; директор Кропивницького інженерного коледжу ЦНТУ Микола Сторожук; голова журі, доцент кафедри інформатики та інформаційних технологій ЦДПУ імені Володимира Винниченка Ірина Лупан.

Обласний етап олімпіади з інформатики проходив у режимі он-лайн із використанням центрального сервера прийому та перевірки робіт Е-judge. Для зручності учасників та з метою тренування в системі E-judge за десять днів до початку ІІІ етапу було створено тренувальний контест. Крім того, 2 лютого учням надали можливість взяти участь у тренувальному турі, який повністю моделював правила і процедуру олімпіади.

Усі комп’ютери учасників мали доступ лише до сайту олімпіади у строго відведений час, протягом якого необхідно було розв’язати 5 задач за 5 астрономічних годин.

По завершенні туру члени журі обговорили з учасниками ідеї щодо розв’язування задач, розібрали деякі з завдань, поінформували про попередні результати.

Дякуємо учасникам олімпіади, членам журі, організаційному комітету і всім, хто долучився до події. Завдяки нашій злагодженій роботі захід відбувся на високому рівні.

Інформацію підготувала:

Чала М.С., завідувач НМЛ інформаційно-технологічної освіти