Головна » Новини » ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії у 2019/2020 н.р.

ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії у 2019/2020 н.р.

11 січня 2020 року на базі Кіровоградського медичного коледжу ім. Є.Й. Мухіна проведено ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії.

Доброзичливо зустрічали господарі закладу учасників змагань. Найкращі знавці природничої науки мали можливість інтелектуально змагатися у світлих, теплих кімнатах. Всього брали участь 104 учасника 8-11 класів із 120 по виділеній квоті та 105 заявлених попередньо. Загальний відсоток учасників від квоти становив 87%. Не в повному складі змагалися команди Вільшанського, Знам’янського, Компаніївського, Олександрійського, Онуфріївського, Петрівського районів та комунального закладу «Центральноукраїнський ліцей-інтернат спортивного профілю Кіровоградської обласної ради».  100% відсутність учнів Голованівського району.

На урочистому відкритті до учасників олімпіади, керівників команд, педагогів, тренерів, з найщирішими привітаннями, побажаннями, звернулися:

  • заступник директора КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», голова оргкомітету Нудний Василь Михайлович;
  • доцент кафедри природничих наук та методик їх викладання Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім.В.Винниченка, кандидат хімічних наук, голова журі Бохан Юлія Володимирівна;
  • методист КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», заступник голови оргкомітету Ціперко Тетяна Вячеславівна.

Повідомляємо, що ІІІ етап учнівської олімпіади з хімії проведено відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 06.08.2019 р. № 1077 «Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів з навчальних предметів у 2019/2020 навчальному році», Умов проведення І, ІІ, ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад, турнірів, конкурсів  із  навчальних  предметів,  затверджених  наказом начальника управління освіти, науки, молоді та спорту  облдержадміністрації від 13.09.2019 р. № 665-од, листа Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» №22.1/10-4526 від 18.12.2019 року року «Про проведення ІІІ етапу та підготовки до IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії».

До складу професійного журі, крім вчителів та методистів залучено науковців та викладачів Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В.Винниченка. Наголошую, що журі змагань не складалось зі співробітників одного навчального закладу, району чи міста.

Комплект завдань олімпійського характеру для кожної паралелі містив тестову частину, 5 задач теоретичного характеру та експериментальне завдання. Перша й друга задачі були середнього рівня відповідно до діючих програм. Поряд з умовою задачі вказано максимальну кількість балів, яку учень може одержати за її розв’язання. При перевірці робіт члени журі враховували, що деякі завдання можуть мати декілька шляхів розв’язання. Результатом роботи учасника була загальна сума балів за кожне виконане завдання. Для учнів складними виявилися завдання що стосуються тривіальних назв речовин, хімічних перетворень, на визначення об’ємів та формул хімічних речовин, знання константи рівноваги, ступеня гідролізу.

Характер задач експериментального туру ми визначили можливостями організаторів. Проведено уявний експеримент у кожному класі.

Олімпіада приносить користь лише тоді, коли є кінцевий результат і коли йому передує велика підготовча робота педагогів, батьків, тренерів.

Суттєвий внесок у підготовці учня до виконання олімпіадних завдань вносить учитель – компетентний помічник і консультант. Хочу зазначити, що змагалися найсильніші знавці хімії. Як показав попередній середній результат аналізу олімпіадних робіт за 100 бальною шкалою становить 34%.

Щирі слова вдячності висловлюємо адміністрації та колективу Кіровоградського медичного коледжу ім. Є.Й. Мухіна. За теплий прийом, гостинність, допомогу в організації. Підтримка у проведенні олімпіади адміністрації, вчителів, батьків — свідчення небайдужого ставлення до освіти в Україні і розуміння непересічної важливості роботи з обдарованою молоддю. Прийміть побажання міцного здоров’я, щастя і добра. Хай доля Вам принесе удачу й нові вагомі успіхи. Родинний затишок, радість і добробут Вашим рідним і близьким!

Методист  НМЛ природничо-математичних дисциплін   Т.Ціперко