Головна » Новини » ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з французької мови

ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з французької мови

28 січня 2023 року відбувся  ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з французької мови, в якій відповідно до загальної квоти взяли участь команди Кропивницької та Знам’янської міських громад. Загальна кількість школярів, долучених до змагань, – 10 осіб: 9 клас – 5 учнів, 10 клас – 3 учні, 11 клас – 2 учні. З них переможцями стали 7 учнів.

Обласний етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з французької мови відбувся на належному організаційному рівні. Відповідно до вимог МОН України щодо структури змагань, регламенту їх проведення, змісту та характеру завдань та критеріїв і норм оцінки їх виконання, олімпіада з іноземної мови проходила за чотирма турами: творча письмова робота, аудіювання, читання і говоріння. Учасники виконували завдання дистанційно в асинхронному (творча письмова робота, аудіювання, читання) та синхронному (говоріння на платформі GoogleMeet) режимах. До кожного туру були розроблені та надані чіткі інструкції щодо алгоритму виконання завдань. Тестові завдання, що мали на меті виявити ступінь сформованості комунікативної компетенції учнів у сприйманні мови на слух, зоровому сприйманні, усному та письмовому продукуванні відповідали віковим особливостям учнів та їх інтересам, були адаптовані до європейських освітніх стандартів з іноземних мов.

Більшість учнів продемонстрували вміння логічно і аргументовано викладати свої думки в усному і писемному мовленні, достатньо повно і точно розуміти тексти з аудіювання і читання, здобувати інформацію з прочитаного і прослуханого й використовувати її при виконанні комунікативних завдань

Щиро вітаємо переможців та учасників ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з французької мови та бажаємо і надалі зростати інтелектуально та творчо, відкриваючи світ через вивчення іноземної мови! Висловлюємо щиру вдячність всім учителям, які готували учнів до змагань, та зичимо, щоб супутниками усіх починань були успіх та удача!