Головна » Новини » ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з економіки

ІІІ етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з економіки

25 лютого 2023  року у дистанційній формі відбувся  ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з економіки.

Цього року перевірити свої знання з економіки, відповідно до квоти, могли 150 учасників, але фактично було 9 (2 – 9 класів, 3 – 10 класів, 4 – 11 класів), що становить 6 % від запланованої кількості учнів. 141 учасник не з’явився перш за все тому, що в більшості ЗЗСО економіка, як окрема дисципліна, не вивчається (окрім лише передбаченого профільного рівня). Не брали участь в олімпіаді територіальні громади Голованівського (10), Кропивницького (15), Новоукраїнського (13), Олександрійського (8) районів та закладів освіти обласного підпорядкування.

У процесі проведення ІІІ (обласного) етапу олімпіади з економіки науково-методичною лабораторією природничо-математичних та інформатично-технологічних дисциплін КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» здійснена значна організаційно-методична робота. До складу журі олімпіади увійшли викладачі кафедри математики та методики її навчання Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка, досвідчені вчителі економіки міста Кропивницького і ТГ Кіровоградської області.

За результатами виконання олімпіадних завдань (різнорівневих задач і творчих завдань), найвищий рівень досягнень виявили учні Кропивницької та Олександрійської міських громад.

Щиро дякуємо педагогам області за підготовку учасників олімпіади. Учням бажаємо подальших успіхів та нових перемог.