Головна » Новини » Про робочий візит представників Німецького товариства та міжнародної організації Grassroot Soccer

Про робочий візит представників Німецького товариства та міжнародної організації Grassroot Soccer

  З того часу, як було відкрито новий вірус, епідемія ВІЛ/СНІДу охопила весь світ і забрала десятки мільйонів життів. На жаль, на сьогоднішній день в Україні  украй несприятлива епідемічна ситуація щодо захворювань ВІЛ-інфекції. Найбільше занепокоєння викликає той факт, що нові випадки ВІЛ-інфікування реєструється переважно серед молоді, осіб репродуктивного і найбільш працездатного віку.

З огляду на те, що сьогодні не існує радикальних методів лікування, основна увага приділяється первинній профілактиці, особливо це стосується молоді. На Кіровоградщині активно ведеться робота щодо впровадження європейських стандартів превентивної освіти та охоплення учнівської молоді навчальними курсами з формування здорового способу життя і профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу на засадах розвитку життєвих навичок, зокрема впроваджуються такі проекти:
Проект Євросоюзу щодо впровадження європейських стандартів якісної превентивної освіти, запобігання стигмі і дискримінації, сприяння інтеграції ВІЛ-інфікованих дітей до шкільного середовища, розбудови партнерства з батьками, учнями, державними установами і громадськими організаціями. Він реалізується через ГО «Дитячий фонд «Здоров’я через освіту» на базі 25 навчальних закладів Кіровоградської області (Школа дружня до дитини);
Проект за фінансування Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією (Глобальним фондом, ГФ) «Посилення спроможності педагогів у забезпеченні дієвої профілактики ВІЛ/СНІДу, протидії стигмі і дискримінації».
У ході реалізації даних проектів у базових закладах реалізуються такі програми: «Основи здоров’я – навчання на засадах розвитку життєвих навичок», факультативний курс «Шкільна програма з профілактики вживання тютюну, алкоголю і наркотиків (ХОУП)» та «Захисти себе від ВІЛ», превентивні проекти «Маршрут безпеки» та «Чесна гра».
 Проект Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) та міжнародної організації Grassroot Soccer (GRS) «Fair Play – Чесна Гра» – спрямовано на розвиток життєвих навичок дітей та молоді й запобігання насильству та поширенню ВІЛ/СНІДу за допомогою футболу.
Набуття молоддю нових знань й життєвих навичок у процесі гри у футбол – головна мета проекту «Fair Play – Чесна Гра». У рамках даного проекту педагоги-тренери, що пройшли відповідне навчання, завдяки проведенню незвичайних і цікавих спортивних занять на основі концепції чесної гри допомагають молоді утриматись від шкідливих звичок і прищеплюють їй дух здорового способу життя, відповідальності та поваги до себе й оточуючих. 
19 вересня з робочим візитом до науково-методичної лабораторії основ здоров’я, безпеки життєдіяльності та охорони праці комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» завітали: представник Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) Юлія Кирилова – регіональний координатор проекту «Fair Play – Чесна Гра» та Віталій Рутус – програмний менеджер  міжнародної організації Grassroot Soccer (GRS) («Футбол для всіх»). Крім того, вони мали змогу відвідати навчальні заклади в яких впроваджується проект «Fair Play – Чесна Гра», а саме: загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 3 Кіровоградської міської ради, де їх привітно зустріли директор школи Світлана Стахівна Бик з педагогами-тренерами, залученими до реалізації проекту «Fair Play – Чесна Гра» – Вікторією Олексіївною Хоменко і Світланою Степанівною Головко. Разом з учнями вони  презентували свій досвід роботи з реалізації зазначеного проекту. Також координатори проекту відвідали Високобайрацький навчально-виховний комплекс «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад» Кіровоградської районної державної адміністрації (директор НВК Оксана Анатоліївна Єфімова та педагоги-тренери Світлана Леонідівна Барсукова і Ірина Василівна Потураєва). У даному закладі було проведено відкрите заняття, яке засвідчило високий професіоналізм педагогів-тренерів з даного напрямку діяльності та продемонструвало неабияку зацікавленість дітей цим проектом, їх бажання бути активними учасниками і надалі.
 Після проведення занять учні мали змогу обговорити гру, висловити свої думки й задати запитання регіональному координатору проекту та програмному менеджеру.
По завершенні зустрічі учні шкіл отримали заохочувальні подарунки від регіонального координатора проекту Юлії Кирилової та програмного менеджера  Віталія Рутуса.
 

Коментарів немає