Головна » Новини » Фінальний етап конкурсу «Учитель року – 2022» у номінації «Основи правознавства»

Фінальний етап конкурсу «Учитель року – 2022» у номінації «Основи правознавства»

Про одного з найкращих нині вчителів в Україні Чучаєва Олександра Володимировича, учителя історії та правознавства комунального закладу «Ульяновський навчально-виховний комплекс №2 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Ульяновської районної ради Кіровоградської області» (нині – Благовіщенський ліцей «Інтелект» Благовіщенської міської ради), ми вперше дізналися у 2015 році на обласному етапі всеукраїнського  конкурсу «Учитель року» в номінації «Історія». О. В. Чучаєв хоча й не став переможцем, але  потрапив до переліку фіналістів і був відзначений кількома членами журі як талановитий та перспективний вчитель з іскоркою Божою та бажанням вдосконалюватися. Час показав, що ми не помилилися.
Олександр Чучаєв прогресував з кожним роком від конкурсу до конкурсу. Комунальний заклад «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» підтримував прагнення молодого вчителя до розвитку, запропонувавши з-поміж інших його кандидатуру для участи в представницьких семінарах та конкурсах. Олександр Володимирович Чучаєв скористався цими можливостями сповна.

У 2020 році Олександру вдалося перемогти на обласному етапі «Учитель року» в номінації «Історія». Успішній участи на всеукраїнському етапі завадила пандемія. Свій високий рівень Олександр Чучаєв підтвердив, коли ввійшов до ТОП-10 кращих вчителів України за версією премії Global Teacher Prize Ukraine-2020. З перспективного вчителя О. В. Чучаєв став надійним партнером науково-методичної лабораторії суспільствознавчих дисциплін під час навчання за програмами підвищення кваліфікації КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського». Практичні заняття цього вчителя отримували схвальні відгуки від здобувачів освіти. А в 2022 році О. В. Чучаєв впевнено переміг в обласному етапі конкурсу «Учитель року» в номінації «Основи правознавства», підтвердивши свій високий методичний рівень. Здобувши перемогу, Олександр Володимирович почав готуватися до участи у всеукраїнському етапі. Як завжди він ставив перед собою найвищу мету – перемогти.

24 лютого 2022 року змінило життя країни. О. В. Чучаєв виявив громадянську компетентність найвищого рівня, коли став до лав ЗСУ. Однак успішній участи у всеукраїнському етапі конкурсу «Учитель року» це не завадило. До конкурсу він готувався у надскладних умовах, часом зі зброєю в руках. Але улюблену вчительську сродну працю не полишав та гідно виступив на конкурсі «Учитель року» в номінації «Основи правознавства», увійшовши до п’ятірки найкращих вчителів України. Однак і цього разу зупинятися на досягнутому він не збирається. У планах Олександра Володимировича участь та перемога в конкурсі «Учитель року» в номінації «Історія».

Олександре Володимировичу, підтримуємо! Бажаємо міцного здоров’я та переможного миру!