Головна » Новини » ІНФОРМАЦІЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ СЕМІНАРУ КУЛЬТОРГАНІЗАТОРІВ ПОЗАШКІЛЬНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ТА ЕСТЕТИЧНИХ ЦЕНТРІВ

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ СЕМІНАРУ КУЛЬТОРГАНІЗАТОРІВ ПОЗАШКІЛЬНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ТА ЕСТЕТИЧНИХ ЦЕНТРІВ

   11-12 жовтня 2012 року на базі Комунального позашкільного навчального закладу «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості» відбувся обласний постійно діючий семінар культорганізаторів позашкільних навчальних закладів та естетичних центрів з проблеми «Роль дозвіллєвої діяльності у формуванні життєвих компетенцій дитини». Оскільки обласний семінар співпав у часі із Всеукраїнським семінаром-практикумом для завідуючих організаційно-масовими відділами позашкільних навчальних закладів, то учасники семінару отримали змогу взяти участь у майстер-класах, які проводили кращі експерти з організації дитячого дозвілля України і Росії.

Ірина Гузь, менеджер зі зв’язків з громадськістю київської фірми «Бельвіль», презентувала учасникам семінару різноманітні розвивальні настільні ігри. Наступного дня свій майстер-клас провела Ірина Карелова – завідувач відділенням науково-методичного супроводу дозвіллєвих програм Санкт-Петербурзького міського Палацу творчості юних. Експерт підняла проблему довготривалої дозвіллєвої програми, як системної діяльності з розвитку особистих якостей дитини.

Для проведення творчої майстерні «Проектування свята» було запрошено й давніх друзів Кіровоградського ОЦДЮТ – Віктора Книша (київського режисера, художнього керівника проекту «Изменим мир к лучшему») і Світлану Вагнер (Віце-президент Національної академії «Лелека»).

Юлія Міцай, завідувач науково-методичної роботи і формування культури здоров’я Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського, розповіла про роль дозвіллєвої діяльності у розвитку виховного середовища позашкільного закладу та формуванні життєвих компетенцій дитини.

Лариса Сивоконь, завідувач організаційно-масовим відділом, та Ольга Іващенко, методист ОЦДЮТ, представили для учасників семінару свої науково-методичні напрацювання по роботі з дитячими аудиторіями різних вікових категорій. Культорганізатори закладу Марина Титова та Світлана Казаєва провели дві ігрові програми «Чарівна країна ДЮЦеград» і «Я люблю Україну», участь у яких взяли вихованці творчих колективів ОЦДЮТ – вокальної студії «Вікторія» і театру-студії «Маска». А керівник шоу-театру молодіжного клубу «Імідж» Наталя Долгополова показала майстер-клас з організації та проведення шоу-програми для старшокласників «Успішні люди».

Окрім плідної роботи учасники семінару мали змогу цікаво і змістовно відпочити – у перший день обласна філармонія зустрічала гостей святковою шоу-програмою «Сузір’я дружби, мрій, натхнення».

Другого дня учасників семінару чекала театралізована екскурсія-квест містом, яку, спільно з Кіровоградським краєзнавчим музеєм, підготували й провели педагоги і вихованці ОЦДЮТ. В різних куточках Кіровограда учасників семінару зустрічали театралізовані історичні персонажі – О.В. Суворов, Князь Потьомкін, М.І. Кутузов з родиною та багато інших.

Програма семінару.

Фотозвіт семінару.


Коментарів немає