Головна » Новини » Ювілейна виставка колекціонера Юрія Тютюшкіна

Ювілейна виставка колекціонера Юрія Тютюшкіна

     16 грудня 2010 року у Кіровоградському міському літературно-меморіальному музеї І.К.Карпенка-Карого відкрито виставку відомого колекціонера, члена Національної спілки краєзнавців України Юрія Володимировича Тютюшкіна, який таким чином відзначив своє 60-річчя. Привітати ювіляра зібрались краєзнавці, науковці, журналісти, представники музеїв, видавництв, громадських організацій та творчої інтелігенції. Виставку присутнім представила директор музею Катерина Євгенівна Лісняк.

     Презентуючи своє зібрання, Ю. Тютюшкін розповів: «Колекціонуванням, вірніше сказати збиранням, займаюсь давно. Так як в моєму розумінні колекціонер – це не тільки збирач усього цікавого, а й дослідник матеріалу, котрим він володіє, а також ще й пропагандист своїх колекційних інтересів… Наприкінці 70-років минулого століття, переглядаючи фотографії домашнього архіву натрапив на стару листівку під назвою „Приветъ изъ Елисаветграда” з багатьма видами самого міста. Це і був початок мого захоплення, яке переросло у сенс життя. Колекція видів Єлисаветграда використовується для створення багатьох книг, зокрема, „Маленький Париж. Елисаветград в старых открытках”, „Спасо-Преображенський собор”, „Воспоминания о родном крае” тощо. На основі моїх зібрань організовано виставки, які експонувалися у різних музеях».
     Від обласної організації Національної спідки краєзнавців України та органів державної влади ювіляра привітав її голова, заступник начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Олег Олександрович Бабенко, який вручив Юрію Тютюшкіну Подяку Національної спілки краєзнавців України, відзнаки обласної державної адміністрації.
     Л.Гайда, заступник голови обласної організації Національної спілки краєзнавців України.


Коментарів немає