Головна » Новини » Усе моє, все зветься – Україна

Усе моє, все зветься – Україна

    З 16 по 27 червня 2014 року відбулися курси вчителів світової літератури, інтегрованого курса «Література» та російської мови  з проблеми «Модернізація мовної та літературної освіти за новими державними програмами». 

Для вчителів були проведені лекційні та практичні заняття, обмін досвідом з кращими вчителямі-філологами області, знайомство з творами нової програми «Світова література» (2012). А ще було літо… а літо-це подорож! Тому колектив слухачів курсів разом з куратором, Ревнивцевою О.В., завідувачем  науково-методичної лабораторії  гуманітарно-естетичних дисциплін, науковим керівником курсів Небеленчук І.О., старшим  викладачем кафедри теорії та методики середньої освіти, та за допомогою Гайди Л.А., методиста  науково-методичної лабораторії  виховної роботи і формування культури здоров’я, здійснили подорож до національного історико-культурного заповідника «Чигирин». Для вчителя важливо збагачувати душу красою, милуватися перлинами рідного краю, відчувати себе частиною своєї рідної країни.                              
 
                           Буває, часом сліпну від краси.
                                  Спинюсь, не тямлю, що воно за диво,–
                                  оці степи, це небо, ці ліси,
                                  усе так гарно, чисто, незрадливо,
                                  усе як є – дорога, явори,
                                  усе моє, все зветься – Україна.
                                  Така краса, висока і нетлінна,
                                  що хоч спинись і з Богом говори
                                                                 (Ліна Костенко)
 
 
 Так розповідають про подію вчителі-слухачі курсів:
 
«Незабутні враження… Мотронинський жіночий монастир, Суботів, Чигирин… Такі різні і такі схожі за своєю енергетикою, атмосферою, природою. Спокій та умиротворення монастиря, чудотворне джерело святого Онуфрія, чарівне Гайдамацьке озеро неначе огортають вас лагідними обіймами, і ви хочете залишитись там якнайдовше. Потім ви бачите дивовижну церкву в Суботові і дивуєтеся давнім майстрам, що вибудували цю красу. І вода із джерела біля трьох козацьких криниць дійсно має лікувальні властивості. А далі мандрівка на Замкову гору у Чигирині, огляд козацької фортеці, природних кам’яних брил, резиденції Богдана Хмельницького – ви пірнаєте у цей чудовий світ нашої історії, нашого минулого, і до вас вже вкотре приходить відчуття щемливої любові до своєї країни, гордість за її історичне минуле і віра в те, що нам все під силу, ми все витримаємо і все зможемо. Адже тільки той, хто пам’ятає минуле, має майбутнє».  
 
 
Смирнова Н. Б., 
вчитель світової літератури і англійської мови 
КЗ “НВО “ЗНЗ І-ІІІ ступенів №1 – ДЮЦ “Перлинка” 
Кіровоградської міської ради Кіровоградської області
 
 
«Відчути себе студентом вчитель може кожні 4 роки: пари, лекції, семінари та найстрашніше – залік.  Та в цьому оновленому студентському житті  ніби чогось не вистачає. Чого? Звичайно якоїсь тусовки, спільного відпочинку.
Така можливість випала слухачам курсів вчителів світової літератури та російської мови. Наш керівник, Ревнівцева Олена Володимирівна запропонувала нам екскурсію до музею-заповідника в м. Чигирин.  24.06.2014р. – день, коли, помолившись в Матронівському монастирі, напившись джерельної святої води, ми підкорили ще одну гору в своєму житті. Віра в свої сили, підтримка колег, боротьба з власними страхами, проста цікавість стали доріжкою на Замкову гору – однієї з перлин музея-заповідника Б.Хмельницького.
Вчитель не може тільки споглядати, йому потрібна ще й інформація, й бажано, нова. Повірте, її було достатньо – ґрунтовна розповідь нашого гіда Гайди Л.А. про історію нашого краю та Черкащини. Все це тісно перепліталося і з літературою, і з мистецтвом.                                                     Море задоволення, сплеск емоцій, цілий альбом світлин, а головне – атмосфера добра, дружби, натхнення. Ми знову відчули смак студентського життя, адже отримуєш насолоду не тільки, коли навчаєш, а й коли навчаєшся. 
Лише слова вдячності всім організаторам екскурсії. Окрема подяка Олені Володимирівні за створення легкої, творчої атмосфери протягом всього періоду курсів. 
Дай, Боже, Вам вдячних слухачів!»
 
 
З повагою Буряк Ольга Борисівна,
вчитель Катеринівської ЗШ І-ІІІ ст.
Кіровоградської райдержадміністрації 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Коментарів немає