Головна » Новини » Увага! Конкурс!

Увага! Конкурс!

Вчителі географії області розпочали підготовку до одного з серйозних творчих випробувань – участь у першому етапі конкурсу «Учитель року» в номінації «Географія».        Всеукраїнський конкурс “Учитель року” спрямований на реалізацію вимог Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», Національної доктрини розвитку освіти, державної програми «Вчитель», Концепції загальної середньої освіти, сприяє розвитку освіти, покликаний виявити та підтримати творчо працюючих учителів, забезпечити їх професійне зростання і поширення перспективного педагогічного досвіду. Всеукраїнський конкурс “Учитель року” проводиться у три тури – перший – районний (міський), який починається у грудні, другий – республіканський (автономна республіка Крим), обласний, Київський та Севастопольський, міські, третій, заключний, у квітні. Всеукраїнський конкурс проводиться на добровільних засадах, в ньому беруть участь педагогічні працівники загальноосвітніх навчальних закладів, які мають стаж роботи не менше 5 років. На фінальному етапі третього туру визначаються переможець та лауреати конкурсу з кожного фаху. Центральний оргкомітет Всеукраїнського конкурсу на підставі висновків фахових журі вносить колегії МОН пропозиції щодо присвоєння переможцям конкурсу звання “Заслужений учитель України”. Також переможці конкурсу нагороджуються грошовими преміями, дипломами та цінними подарунками.
     Учитель, який бажає взяти участь у Всеукраїнському конкурсі «Учитель року», до оргкомітету І туру подає такі матеріали:
     • Заяву про участь у Всеукраїнському конкурсі «Учитель року».
     • Анкету учасника конкурсу.
     • Власні фотографії (чорно-біла – розміром 4 х 6 см, кольорова –довільного розміру).
     • Презентацію роботи (не менше ніж на 15 слайдах, що фрагментарно розкривають, підтверджують, ілюструють досвід педагога згідно з проблемою, над якою він працює), яка подається на електронному (СD-RW) носії.
     • Опис власного досвіду роботи над проблемою, що розкриває оригінальність педагогічних ідей, методів, технологій, сучасні та авторські форми і методи вирішення проблеми, індивідуальні особливості діяльності вчителя (до 5 сторінок комп’ютерного набору).
     • Творчий доробок (дидактичні матеріали, методичні розробки, тестові завдання, система позакласних, виховних заходів, робота з батьками тощо) як практичне підтвердження його роботи над проблемою.
     • Розробка 5-6 уроків однієї з навчальних тем та сценарій позакласного заходу, що розкривають специфіку системи роботи вчителя над проблемою, сучасні підходи до вивчення відповідного навчального предмета на уроках та в позакласній роботі.
     • Публікація вчителя, якщо такі є (вони не оцінюються членами журі).
     • Відгуки наукових установ, фахових асоціацій, інші матеріали (за бажанням учителя), що глибше розкривають його творчі здобутки.
     • Зміст матеріалів ( з посиланням наскрізну нумерацію сторінок).
     У поданих матеріалах учитель відображає систему роботи у взаємозв’язку: досвід – творчий доробок – розробка циклу уроків, сценарій позакласного заходу, відповідно до обраної проблеми.
     Бажаємо успіху!

Общение в сети и чат без регистрации для леди и джентльменов.


Коментарів немає