Головна » Новини » Обласний науково-методичний семінар керівників краєзнавчих гуртків та музеїв при навчальних закладах

Обласний науково-методичний семінар керівників краєзнавчих гуртків та музеїв при навчальних закладах

     19 жовтня 2011 року відбувся обласний науково-методичний семінар керівників краєзнавчих гуртків та музеїв при навчальних закладах з проблеми «Краєзнавча діяльність гуртків та музеїв при навчальних закладах у контексті підготовки проекту з історії міст і сіл України».

     У роботі семінару взяли участь керівники краєзнавчих гуртків та музеїв при навчальних закладах Кіровоградщини, серед яких відомі вчителі-краєзнавці Н. Армашова, В. Постриган, І. Порхун, З. Шевченко, Ю. Мажаєв, Н. Дудник, С. Пістрюга, Г. Тимошенко, Н. Царенко, С. Філіпова, Г. Смірнова та інші.
     Учасники мали змогу розглянути питання:
     • Про сучасні форми і методи діяльності учнівських об’єднань щодо підготовки проекту з історії міст і сіл України (Гайда Л. А., завідувач навчально-методичного кабінету українознавства та краєзнавства ОІППО ім. В. Сухомлинського).
     • Про проведення обласного етапу Всеукраїнської історико-краєзнавчої експедиції «Історія міст і сіл України» (Сердюк О. М., завідувач відділу краєзнавства обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді).
     • Про участь у підготовці обласної програми охорони культурної спадщини на 2012-2022 роки (Собчук В. В., провідний спеціаліст відділу охорони культурної спадщини облдержадміністрації).
     У контексті реалізації регіональної ініціативи голови Кіровоградської облдержадміністрації С. Ларіна «Історія рідного краю» та на численні замовлення керівників краєзнавчих гуртків та музеїв навчальних закладів до програми семінару включено практичні заняття на базі Державного архіву Кіровоградської області. Форми співпраці педагогів з архівними відділами місцевих органів влади та алгоритм краєзнавчих пошуків у фондах Державного архіву Кіровоградської області щодо підготовки видань з історії міст і сіл запропонувала педагогам начальник відділу інформації та використання документів Трибуцька О. А.
     Педагоги обговорили також план краєзнавчих заходів на 2012 рік.

 


Коментарів немає