Головна » Новини » Найкращі світові практики превентивної освіти: українські успіхи.

Найкращі світові практики превентивної освіти: українські успіхи.

    13 червня 2014р. в Міністерстві освіти і науки України відбулось підведення підсумків в рамках всеукраїнського інноваційного проекту «Fair Play- Чесна гра» з превентивної освіти та профілактики ВІЛ/СНІДу серед молоді віком від 12 до 17 років 

    У офіційній частині та відкритій дискусії взяли участь: Директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України, пан Юрій Кононенко, Заступник Голови Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань, др. Олена Єщенко, Керівник Програм з профілактики ВІЛ/СНІД GIZ в Україні, доктор Мартін Каде, співзасновник і виконавчий директор міжнародної організації «GrassRootSoccer» – лідера у превентивній освіті та профілактиці ВІЛ серед молоді через футбол у США і країнах Африки, пан Кірк Фрідріх, та Директор UNAIDS в Україні, пан Яцек Тишко.

   Проект «Fair Play – Чесна Гра» заснований на найкращих світових практиках та стандартах, з 2012р. успішно впроваджувався у школах 17-ти областей України та охопив понад 35,000 дітей. В рамках проекту за ефективними міжнародними методиками було навчено 192 вчителів-інструкторів, які проводили у школах інтерактивні заняття за виховними програмами «Чесна гра-Перша ліга» (для дітей 12-14 років) і «Чесна гра – Вища ліга» ( для дітей 15-17 років), спортивні змагання і фестивалі, «Веселі старти» та тематичні конкурси. Всі ці заходи включали у себе елементи профілактики ВІЛ/СНІДу, пропагування здорового способу життя та навчання відповідальній поведінці щодо свого здоров’я у цікавій й доступній для дітей та підлітків формі.
    У заключній конференції проекту брали участь понад 70 вчителів фізичної культури, основ здоров’я, а також методисти обласних інститутів післядипломної освіти з усіх регіонів України. За словами Керівника Програм з профілактики ВІЛ/СНІД GIZ в Україні, доктора Мартіна Каде, цей проект був одним з найбільш пріоритетних в сфері роботи з молоддю для Уряду Німеччини. «Ми були дуже раді співпрацювати з нашими українськими колегами, адже ця ініціатива об’єднала зусилля багатьох сторін. Однак, я особливо хочу відзначити відданість своїй справі та високий професіоналізм наших українських партнерів навіть у такі складні часи, які переживає зараз Україна. Ми впевнені, що наша плідна співпраця буде продовжена у майбутньому. В сучасних умовах, збалансовані інвестиції у навчання та розвиток особистості дитини є ефективним внеском у розбудову всього українського суспільства».
   У 2014 році GIZ у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Держслужбою України соцзахворювань планують розвивати проект «Fair Play – Чесна Гра» із особливим фокусом на області України, найбільш уражені епідемією ВІЛ/СНІДу.
 
 
 
 
 

Коментарів немає