Головна » Новини » Кіровоград – Черкаси: перший методичний місток

Кіровоград – Черкаси: перший методичний місток

       20-21 квітня відбувся виїзний семінар завідуючих районними (міськими) методичними кабінетами (центрами) на базі Уманського районного методичного кабінету Черкаської області з проблеми «Інноваційні підходи до організації науково-методичної роботи з педагогічними кадрами відповідно до нового Положення про районний (міський) методичний кабінет, центр». 
     З вітальним словом до учасників семінару звернулась завідуюча лабораторією розвитку освіти і педагогічних інновацій Черкаського ОІПОПП Н.М. Гладка, начальник відділу освіти. 

      На високому науково-методичному рівні відбувся круглий стіл з проблеми «Основні напрями методичного кабінету щодо здійснення ефективної роботи з педагогічними кадрами», в рамках якого відбулись презентації діяльності Уманського методичного кабінету (І.М. Світова, завідуюча РМК) та педагогічних колективів з таких проблем:
     – «Впровадження ідей О.А. Захаренка в організацію навчально-виховного процесу» (Н.Г. Булеховець Городецької ЗШ І-ІІІ ст.);
     – «Психолого-педагогічне проектування навчально-виховного процесу» (О.І.Поламарчук, директор Текучанської ЗШ І-ІІІ ст.);
     – «Концептуальні підходи до управлінської роботи опорної школи з питань вивчення та впровадження педагогічної й творчої спадщини В.О. Сухомлинського» (О.В. Миколайчик, заступник директора з навчально-виховної роботи ЗШ № 11 м. Умань).
     Плідно працювали творчі майстерні методистів, учасники семінару збагатили свої «методичні портфоліо» та обмінялися досвідом роботи з питань планування роботи методичного кабінету та організації науково-методичної роботи з педагогічними кадрами у наступному навчальному році.
     Завідуючим методичними кабінетами запам’ятаталось практичне заняття на базі Паланської ЗШ І-ІІІ ст. з питання «Роль шкільних методичних кабінетів у організації підвищення кваліфікації педагогів у міжкурсовий період» (директор М.І. Малинський, заступники директора Н.П. Реньгач, С.С. Панченко).
     Учасники семінару з Кіровоградщини подарували працівникам методичного кабінету науково-методичні посібники КОІППО імені Василя Сухомлинського, методичні матеріали з досвіду своєї роботи.
     Цей семінар став першим містком між методичними службами Черкащини та Кіровоградщини.
Учасники семінару щиро дякують організаторам заходу за створення належних умов для плідної діяльності та ознайомлення з досвідом роботи методичних служб Уманського району.
     Зав. центром координації О.Половенко

Общение в сети и чат без регистрации для леди и джентльменов.


Коментарів немає