Головна » Новини » Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського проходить процедуру ліцензування діяльності з надання освітньої послуги у сфері вищої освіти з підвищення кваліфікації керівних і педагогічних кадрів.

Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського проходить процедуру ліцензування діяльності з надання освітньої послуги у сфері вищої освіти з підвищення кваліфікації керівних і педагогічних кадрів.

     Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського проходить процедуру ліцензування діяльності з надання освітньої послуги у сфері вищої освіти з підвищення кваліфікації керівних і педагогічних кадрів.
     На даний час інститут – це регіональний науковий, методичний, дослідницький, координаційний, інформаційний центр, який здійснює науково-методичне забезпечення системи загальної середньої освіти, підвищення кваліфікації керівних і педагогічних кадрів.
     Як заклад післядипломної освіти інститут забезпечує право і обов’язок педагогічних працівників області підвищувати професійний рівень, фахову майстерність, загальну культуру, а також гарантоване державою право освітян на підвищення кваліфікації не рідше одного разу на п’ять років (ст. ст. 55, 56, 57 Закону України «Про освіту»). 
     Ліцензований обсяг становить 3200 осіб на рік.
     Загальна кількість викладачів, які забезпечують навчальний процес складає більше 200 осіб. З них 7 докторів наук, професорів, 43 кандидати наук, доценти, 19 аспірантів та здобувачів наукового ступеня.
     Науково-методичний супровід, змістовне наповнення навчального процесу з підвищення кваліфікації здійснюють викладачі кафедр педагогіки і психології, очолюваної доктором педагогічних наук Калініченко Н.А., теорії і методики середньої освіти (завідувач кафедри кандидат педагогічних наук Голодюк Л.С.), дошкільної і початкової освіти (завідувач кафедри кандидат педагогічних наук Тарапака Н.В.), корекційної педагогіки, досвідчені методисти – працівники навчально-методичних кабінетів, лабораторій, центрів.
     В інституті створені відповідні матеріально-технічні умови для навчання і відпочинку, навчально-методичне забезпечення підвищення кваліфікації відповідає вимогам державних і інших нормативних та розпорядчих документів, запитам і потребам керівників закладів освіти, педагогічних працівників шкіл, дошкільних і позашкільних закладів, викладачів професійних закладів освіти, вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації.


Коментарів немає